Проследете Величието на сезоните“ по с премиерата на 20 декември,

...
Проследете Величието на сезоните“ по с премиерата на 20 декември,
Коментари Харесай

Дивно многообразие във „Величието на сезоните“ по Viasat Nature

Проследете „ Величието на сезоните “ по с премиерата на 20 декември, понеделник, в 18:00 часа с повтаряне в 22:35 часа на същия ден.

Тази поредност споделя за невероятното естество на четирите превъзходни сезона на планетата Земя и за това по какъв начин животните и растенията се оправят с новите провокации, които им сервират. Във всеки епизод преглеждаме по един сезон - всеки със своя вълшебна и трагична характерност - и разкриваме по какъв начин другите животни би трябвало да намерят своите невероятни способи да се оправят. През всеки сезон животните би трябвало да намират задоволително храна, сътрудници, да отгледат дребните си и да се оправят с непостоянните климатични условия - и с цел да превъзмогнат тестванията на всеки сезон и да процъфтяват, те разполагат с удивителни трикове.

Видео за „ Величието на сезоните “ по Viasat Nature



Вижте по какъв начин разнообразни животни се приспособява към ниските температури, с цел да оцелеят през зимата: арктическите лисици могат да бъдат открити на всички места в арктическата тундра от Европа през северна Азия до Северна Америка. Малките им уши и тънките им крайници понижават загубата на топлота. И даже дребните им лапички са покрити с четина. Дори при температури до -70° градуса, те се усещат релативно удобно.

Във Финландия на полярната окръжност температурите могат да паднат до -45° градуса. Тук живее един от най-малките хищници на света: невестулката. Тя е дребна, дълга единствено към 20 см. Козината й я прави съвсем невидима в снега. Страхотна е за прикритие от хищниците, само че не е задоволително дебела, с цел да пази от снега. Снегът, обаче, е 95% уловен въздух и самият той й служи като гигантско одеало.



 

Освен хората, японските макаци за другите човекоподобни същества, които живеят по-северно от които и да е други примати. Козината им е неизмеримо дебела, с цел да ги защищава от смразяващите температури. Колкото по-студено става, толкоз повече спомагателни калории са нужни на макаците, с цел да се топлят.  Способни са да ядат всичко, даже кора на дървета. Точно под повърхностния пласт има беловина, в която дърветата складират скъпи хранителни субстанции. Тя им обезпечава по този начин нужните калории, с цел да оцелеят.

Ще забележим още бизони, койоти, лисици и вълци в Северна Америка, сърни и сьомга в Русия, панди и маймуни в Китай, пингвини и тюлени на Антарктика и още доста!

„ Величието на сезоните “ дебютира по на 20 декември, понеделник, и ще се излъчва всеки ден от 18:00 часа с повтаряне в 22:35 часа на същия ден.




 



оставя природата да опише личната си вдъхновяваща приказка – красива и изумително жестока. С безапелационни истории от хора, които са очевидци на събитията, от близко, персонално и с доста страст. За цялостната стратегия следете www.viasatnature.bg. Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG



 

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР