В продължение на векове Троянската война е считана за мит.

...
В продължение на векове Троянската война е считана за мит.
Коментари Харесай

Изгубените градове на троянците по Viasat History хвърля нова светлина върху легендата за Троянската война

В продължение на епохи Троянската война е считана за мит. Вълнуваща история за обсадата и рухването на античния град. Омагьосваща легенда, излъчена от потомство на потомство. Това, обаче, е едно от най-значимите събития в гръцката митология, а новият филм в две елементи „ Изгубените градове на троянците “ по кара тази легенда да оживее.

Впечатляваща графика, спиращи дъха фрагменти от въздуха и новаторски CGI резултати разкриват археологически обекти и възвръщат изгубени здания от Троя в тази извънредна премиера в две следващи недели от 6 февруари в 22:00 часа .

Историята на Троянската война е увековечена от Омир, постоянно определян като гръцки стихотворец, живял в 8 век прочие Хр. От него остават единствено две книги – „ Илиада “, която споделя историята на последните 50 дни от войната, и „ Одисея “ – за дългия път към дома на един боец след спора.

Легендата споделя за обсадата на Троя от гърците в припадък на предпочитание за отплата, откакто троянският принц бяга с гръцката кралица, Елена. Десет години трае обсадата и борбите по стените на Троя. Най-сетне, гърците измислят вероломен проект да скрият воини навътре в дървен кон, който да вкарат в града с ловкост. Троянците са хващат на уловката, гърците влизат в града, унищожават го и по този начин войната завършва.


Мистерията, която дълго озадачава историците, е дали Троянската война в действителност се е случила. Дали историята, известна като „ Епичният цикъл “, е чиста фикция или почива на действителни събития.

В хода на два 70-минутни епизода, археолози посещават Турция, Гърция и Амстердам, с цел да създадат нови открития и да проследят работата на специалисти, от предишното и сегашното, с цел да отсеят доказателствата и да разкрият истината.  В Турция археолозите изследват скулптури, които им оказват помощ да потвърдят, че обектът фактически е историческият град Троя и намират улики в пейзажа, които свързват региона с Троя, както е разказана от Омир и други антични писатели.

Екипът в Амстердам работи със сведения, които оказват помощ да се датира обекта и да се уточни тъкмо кой пласт на града дава отговор на хипотетичния интервал на Троянската война. Междувременно екипът в Гърция прави зашеметяващо разобличаване – антична глинена лампа, украсена с облик на троянски боец, който бяга от Троя. Експертите по история изследват и известната литературна творба, с цел да показват теории на какво може да се основава легендата.

Новият пленяващ филм по в две елементи „ Изгубените градове на троянците “ дебютира на 6 февруари, и ще се излъчи в две следващи недели от 22:00 часа с повтаряне идващите съботи заран, малко след 10:00 часа.



Viasat History съживява историята с увличащи документални излъчвания, със пресен и съвременен взор към историята. ТВ каналът води феновете на странствуване през времето с интелектуални и задълбочени излъчвания, които по едно и също време развличат и предизвикат мозъците. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива секрети от предишното и изяснява по какъв начин то ни дефинира през днешния ден. Следете на www.viasathistory.bg и на https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР