Пропаднала е конструкцията на пречиствателна станция Ясна поляна, няколко клетки

...
Пропаднала е конструкцията на пречиствателна станция Ясна поляна, няколко клетки
Коментари Харесай

Ще остане ли Южното Черноморие без вода?

Пропаднала е структурата на пречиствателна станция Ясна поляна, няколко кафези са излезли отвън строя. Но все пак, през зимните месеци, ние можем да подаваме питейна вода за Южното Черноморие. Проблемът е, че не можем да осъществим потенциала на пречиствателната станция за лятото и би трябвало да се направи дублаж на нови филтърни кафези и помпена станция, с цел да подаваме вода за лятото. Това сподели на брифинг шефът на ВиК-Бургас инж. Ганчо Тенев, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Тенев изясни, че оборудването е влезнало в употреба през 1974 година. Една от клетките е паднала през летните месеци на тази година, а на 6 декември - още 2 кафези и половина.

" Поради непредприемането на деяние по профилактика и безучастие през годините се е стигнало до такава степен, че към този момент нещата са непоправими и би трябвало да се работи бързо и незабавно ", безапелационен бе регионалният шеф проф. Мария Нейкова.

" Конструкцията е тръгнала да се къса. Ние няма по какъв начин да обследваме една структура, която е непрекъснато под водата. За двете влизания, през които сме правили фотоси и ме правили констатация, сме спрели водоподаването за цялото Южно Черноморие ", оправда се Тенев.

" Като регионален шеф съм разпоредила да бъде осъществен разбор на качеството на питейната вода, с цел да сме сигурни че хората пият вода, отговаряща на стандартите, тъй като е допустимо, поради тези недостатъци на оборудването, да има промени с качеството на водата ", означи Нейкова. Тя съобщи още, че по отношение на частичното бедствено състояние ще бъдат поискани средства от Междуведомствената комисия към Министерски съвет за обезпечаването на нужните 15 млн. лева за започване на незабавен ремонт.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР