Промяната в ръководството на най-високо ниво във Филип Морис Интернешънъл,

...
Промяната в ръководството на най-високо ниво във Филип Морис Интернешънъл,
Коментари Харесай

Яцек Олчак, ФМИ: Ускоряваме напредъка ни към бъдеще без дим

Промяната в управлението на най-високо равнище във Филип Морис Интернешънъл, оповестена още през декември 2020 година, към този момент е реалност
Яцек Олчак бе назначен за основен изпълнителен шеф на компанията и член на Борда на шефовете след Годишната среща на акционерите, извършена на 5 май 2021 година Досегашният основен действен шеф на Филип Морис Интернешънъл поема поста от Андре Каланцопулос, който изпълняваше най-високата служба в компанията от 2013 година насам. Каланцопулос бе назначен за изпълнителен ръководител на Борда преди срещата на акционерите.

Приемайки назначението, Яцек Олчак изрази своя ангажимент да форсира трансформацията на Филип Морис Интернешънъл към бъдеще без пушек, оповестена преди 5 години. Компанията слага фокус върху създаването, научната оценка и виновната комерсиална реализация на артикули без пушек, които са научно потвърдено по-малко нездравословни от продължителното пушене, като задачата е тези артикули да заменят цигарите допустимо най-скоро.

„ За мен е чест и голямо неспокойствие да поема управлението на ФМИ в миг, в който ускоряваме трансформацията си, трансформирайки се в компания без пушек. Филип Морис Интернешънъл е водач в промишлеността във връзка с нововъведенията в науката и упоритостта ни е през 2025 година над половината от чистите ни доходи да се генерират от бездимните артикули. Нашето непрестанно разширяващо се портфолио от артикули е моторът на дълготрайното ни бъдещо развиване. Ще продължим да се уповаваме на научните проучвания и експертизата, прилагайки груповите си умения и въображение, с цел да сътворяваме нововъведения и да разширяваме съществуващото продуктово портфолио, като в това време изследваме нови сфери на бизнес развиване. “, съобщи новият основен изпълнителен шеф.

56-годишният поляк Яцек Олчак има стабилен опит в компанията, стартирайки кариерата си през 1993 година Той работи на мениджърски позиции в региона на финансите и генералния мениджмънт в Европа, в това число като ръководещ шеф на компанията в Полша и Германия и президент за района на Европейския съюз преди да бъде назначен за основен финансов шеф на ФМИ през 2012 година Остава на тази служба до 2018 година, когато бива назначен за основен действен шеф на ФМИ. Той има магистърска степен по стопанска система от Университета в Лодз, Полша.

Г-н Олчак имаше основна роля в процеса на промяна на компанията в осъществяване на задачата за създаване на бъдеще без пушек и комерсиалната реализация на най-развитата бездимна платформа – устройството за нагряване на тютюн на ФМИ, което за първи път бе пуснато на пазара Нагоя, Япония, през 2014 година Под негово управление в качеството му на основен действен шеф ФМИ усили каузи на чистите си доходи от бездимни произведения на 28 % през първото тримесечие на 2021 година С неговата водеща роля компанията разшири и географския обсег на бездимните си артикули до 66 пазара в основни градове и страни към 31 март 2021 година Под негово управление се извърши сполучливо и вътрешната комерсиална промяна на ФМИ. Компанията промени напълно бизнес модела си, трансформирайки се от компания, насочена напълно към бизнеса (B2B) в организация, фокусирана върху потребителя (B2C).

„ Яцек е в съвършената позиция да осъществя визията на ФМИ за създаване на бъдеще без пушек в своята нова роля на основен изпълнителен шеф. Неговата пристрастеност и ангажираност с компанията и чиновниците стои в основата на устрема му към реализиране на резултати наред със задълбоченото познаване на нашите артикули, системи, полезности и вложителите. Убеден съм, че той е идеалният водач, който ще обезпечи непрекъснатост на бизнес растежа и стойност за акционерите. Очаквам да продължим да работим дружно в моето ново качество на изпълнителен ръководител на Борда “, добави от своя страна досегашният основен изпълнителен шеф Андре Каланцопулос.

Филип Морис Интернешънъл си слага световната цел до 2025 година 40 милиона пълнолетни пушачи да са минали изцяло на бездимни артикули и да са спрели пушенето

99% от бюджета на компанията за научно-изследователска активност е ориентиран към бездимните платформи, демонстрират последните финансови резултати на компанията за началото на 2021 година В края на 2020 година продуктите без пушек на ФМИ към този момент генерират близо 25 % от чистите доходи на компанията, спрямо съвсем 0 % преди пет години. Компанията си слага цел да усили този дял до над 50 % до края на 2025 година, като в същото време ще нарасне и броя на пазарите, на които ще се предлага устройството за нагряване на тютюн - от 66 до 100, разгласи новият основен изпълнителен шеф на конференция на 6-ти май.

„ Преди доста години нашата промишленост беше изправена пред предизвикването да сътвори по-добра опция на стандартните цигари. Единствената компания, която отговори на този апел, беше Филип Морис Интернешънъл. Вярвам, че това е най-хубавият и най-отговорният избор, който може да се направи, знаейки, че има артикул, който може да реши доста проблемите с тютюнопушенето по света “, съобщи Олчак.

Той напомни основия слоган на акцията „ Премахни дима по света “ (Unsmoke Your World): „ Ако не пушите – не започвайте. Ако към този момент пушите – спрете. Ако не можете, тогава преминете на по-добра опция. “

По данни на ФМИ към 31-ви март тази година, най-развитата бездимна платформа на компанията – устройството с нагряване на тютюн на ФМИ, се употребява от към 19 млн. пълнолетни консуматори по света, от които близо 14 милиона са минали изцяло и са спрели напълно да пушат. Устройството се предлага на 66 пазара в основни градове и страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР