Промяната“ удобно премълчава, че заедно с пенсиите, вдигнаха и инфлацията,

...
Промяната“ удобно премълчава, че заедно с пенсиите, вдигнаха и инфлацията,
Коментари Харесай

Сачева срина Промяната: Войнстващ популизъм! За едни свинско, за повечето – зеле. Удобно премълчават…

„ Промяната “ комфортно премълчава, че дружно с пенсиите, подвигнаха и инфлацията, написа във Facebook Деница Сачева, лидер на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Добрич.
Ние предлагаме да се създаде нов механизъм за осъвременяване на пенсиите, който включва швейцарското предписание и повишаване на приноса на всяка година застрахователен стаж, акцентира тя.
„ Процентното нарастване на пенсиите е изядено от инфлацията – възрастните хора имат тъкмо толкоз пари допълнително, едвам си купят самун както преди, само че към този момент без масло. Последното преизчисление засегна единствено 900 000 пенсионери. 1.1 млн. хора останаха без нарастване. Неравенствата се задълбочиха. 108 000 пенсионери получават пенсии сред 1 500 и 3 400 лева, а 1 млн. и 900 хиляди – приблизително към 659 лева Това е „ свинското със зеле “, което предлага Асен Василев. За едни свинско, за множеството – зеле “, акцентира някогашният обществен министър.
Времето на анимационните герои в политиката изтече, безапелационна е лидерът на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Ловеч.
Ето и цялата й обява във Facebook:
„ Вдигнахме пенсиите “, крещи Промяната. От Facebook, от брошури и телевизионни студиа. Заливат ни с картинки и клипчета. Удобно премълчават, че дружно с пенсиите подвигнаха инфлацията и по този начин с новите пари хората могат да си купят по-малко. Друг е въпросът, че с Българска социалистическа партия и до през днешния ден не могат да се схванат чия е обществената политика. Повишаването на инфлацията и цените, които са директно разследване от водената от тях политика, никой не ги желае.
Процентното нарастване на пенсиите е изядено от инфлацията – възрастните хора имат тъкмо толкоз пари допълнително, едвам си купят самун както преди, само че към този момент без масло. Последното преизчисление засегна единствено 900 000 пенсионери. 1.1 млн. хора останаха без нарастване. Неравенствата се задълбочиха. 108 000 пенсионери получават пенсии сред 1 500 и 3 400 лева, а 1 млн. и 900 хиляди – приблизително към 659 лева Това е „ свинското със зеле “, което предлага Асен Василев. За едни свинско, за множеството – зеле
Повишаването на пенсиите, което популяризира Промяната, е към 33%. В същото време цената на хляба се е нараснала с съвсем 30%, а на маслото – с към 46%. Т.е., с повече пари – същият самун, само че без масло.
Интересно за какво не пресметнаха нарастването на пенсиите в медикаменти. За пенсионерите медикаментите са по-голям месечен разход от хляба.
Крайно време е да се постави точка на този войнстващ популизъм. Защото той краде бъдеще и благоприятни условия. Над половината пари за пенсии идват от налози и по този начин страдат останалите системи – здраве, сигурност, обучение.
Ние предлагаме да се създаде нов механизъм за осъвременяване на пенсиите, който включва швейцарското предписание и повишаване на приноса на всяка година застрахователен стаж. Това ще разреши да има заслужено нарастване на пенсиите на всички пенсионери и няма да заплашва финансовата резистентност на пенсионната система.
Същевременно би трябвало да се подхващат и поредност от други дейности, в случай че желаеме въобще да има пенсии – решителни ограничения против сивата стопанска система, понижаване на армията от съвсем 200 000 младежи, които нито учат, нито работят, предоставяне на опция на самоосигуряващите се да се обезпечават за безработица, да се преразгледа и моделът на категорийните служащи, да се увеличи адекватността на пенсиите от нетрудова активност.
Време е за сложни диалози и решителни дейности. Времето на анимационните герои в политиката изтече.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР