Промяната на Конституцията относно престъпленията с приватизацията е поредният кьорфишек.

...
Промяната на Конституцията относно престъпленията с приватизацията е поредният кьорфишек.
Коментари Харесай

АБВ: Промяната на Конституцията е кьорфишек

Промяната на Конституция та по отношение на закононарушенията с приватизацията е следващият кьорфишек. Така ръководителят на АБВ Константин Проданов дефинира предлаганата от ГЕРБ смяна на Конституция та, с която на процедура да се отстрани отминалостта за закононарушения, свързани с приватизацията.

Проданов бе безапелационен, че това е следващият блъф, от който нищо няма да произтече. Той още веднъж застъпи тезата, изказвана нееднократно и от президента Георги Първанов, за нуждата да се отворят икономическите досиета на прехода, с цел да се види кой какви задължения е поемал.

Според водача на АБВ преди смяната на Конституция та е редно Агенцията за приватизационен и следприватизационен надзор да прегледа всяка една договорка, в противоположен случай се слагала " каруцата пред коня ".

Проданов бе безапелационен, че в последните 10 години обаче, въпросната организация е на ръчно ръководство от страна на ГЕРБ и упрекна герберите, че с тяхно безмълвно единодушие е станало прикриване на въпросните зулуми на прехода. Той сложи под подозрение искреността и желанието на ГЕРБ, както и политическата им воля да се занимават с този въпрос.

По думите му въпросът е комфортен за отклонение на публичното внимание от острите въпроси като Бюджет 2018, антикорупционният закон, който е бил признат.

Проданов бе безапелационен, че с въпросния антикорупционен закон, препоръчан от ГЕРБ, съдържащ 10 годишна отминалост, се амнистират зулумите на приватизацията. " Това е просто следващата медийна пушилка, от която нищо няма да произтече, само че е доста комфортна за ангажиране на публичното внимание ", разяснява Проданов.

Лидерът не АБВ не скри досадата си от обстоятелството, че за следващ път вместо действително решение се предлага нещо проформа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР