Промоутърът на шампиона на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър

...
Промоутърът на шампиона на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър
Коментари Харесай

Промоутърът на Паркър изригна, разкъса на парчета Джошуа

Промоутърът на първенеца на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО), Дейвид Хигинс, избухна против финансовите искания на първенеца на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) и неговият екип.

Според Хигинс, хората на Джошуа отхвърлят да одобряват финансово разделяне 65/35 в интерес на британеца и уговорка за реванш в опитите да се уреди борба за сливане на купите през първото тримесечие на 2018-а година сред двамата първенци. Двете страни договарят към този момент повече от няколко седмици.

"Глобално сливане на купите в тежка категория се случва един път на 10 години, последният неоспорим първенец е Ленъкс Люис. Джоуша разправя, че парите не го вълнуват, само че ние предлагаме 65%-та от приходите да отидат за него и той въпреки всичко не желае да се бие. Ние свалихме от 50%-та на 40%-та, а по-късно и на 35%-та, само че резултатът е отново същият. Феновете във Англия са заблудени. Джошуа въобще не би трябвало да си мисли за имена като Али и Форман. Смятате ли, че те биха желали съперникът им да вземе по-малко от 35%-та в бика за сливане на купите. Това е неуместно. Даваме му даже уговорка за реванш, извиненията за него свършиха. Фактът, че няма да одобри разделяне 65-35 е индикативен... той би трябвало да се срами от себе си ", съобщи Хигинс.

Паркър за последно бе на кръга през септември, когато пътува до Манчестър, с цел да завоюва 12-рундова борба посредством съдийско решение против наложителния кандидат Хюи Фюри. Джошуа пък за последно бе на кръга през октомври, когато завоюва посредством механически нокаут в 10-ия рунд борбата си със наложителния кандидат на IBF Карлос Такам.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР