Променя се статутът на части от държавни имоти, използвани от

...
Променя се статутът на части от държавни имоти, използвани от
Коментари Харесай

Променят статута на държавни земи и имоти в Хасковско

Променя се статутът на части от държавни парцели, употребявани от „ Гранична полиция “ в Любимец, Свиленград и Ивайловград, реши през днешния ден Министерски съвет.

Правителството разгласи елементи от парцели - обществена държавна благосъстоятелност за частна държавна благосъстоятелност. Те се намират в област Хасково, в поземлени парцели с предоставени права за ръководство на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Главна дирекция „ Гранична полиция “ за осъществяване функционалностите на Регионална дирекция „ Гранична полиция “-Смолян.

Към днешна дата те към този момент не се употребяват по предопределение, заради заплаха от самосрутване. Зданията ще бъдат отстранени по реда на Закона за устройство на територията, а средствата, нужни за това, ще бъдат обезпечени за сметка на Министерство на вътрешните работи, гласи решението.

Министерският съвет през днешния ден одобри решение и за лишаване на аграрни земи в област Хасково от Министерство на защитата и включването им в Държавния аграрен фонд. Предмет на акта са 9 поземлени парцела в община Харманли, в местностите,,Станково дере “ и,,Ламуржата “. Имотите са с трайно предопределение на територията: земеделска. За тях е отпаднала нуждата, обвързвана с защитата и сигурността на страната, заради което е признато решението за включването и в Държавния аграрен фонд.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР