Промените, които прави служебния кабинет са в правилната насока, заявиха

...
Промените, които прави служебния кабинет са в правилната насока, заявиха
Коментари Харесай

Ето каква е оценката на БСП за кадровите промени в служебния кабинет

Промените, които прави служебния кабинет са в вярната тенденция, обявиха участници в Националния съвет на Българска социалистическа партия, който се чака през днешния ден да избере избирателен щаб на партията за предварителния избор на 11 юли.

Само през вчерашния ден бяха назначени нови зам.-министри в седем министерства, заменени бяха шефовете на Агенция „ Митници “ и Националната организация за приходите (НАП), както и основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Румен Гечев и Александър Симов обявиха, че това е естествен метод, който вършат всички нови ръководещи. Подобен коментар направи и представителят на служебния кабинет Антон Кутев.

„ В целия свят се вършат рокади. Първата работа в първите 15 минути е да се сменят всички политически кабинети със зам.-министри. Това не предстои на коментар “, сподели Гечев.

„ Що се касае до организациите, в случай че са експерти и не са политически обвързани, те би трябвало да останат да работят, по този начин е в целия свят. Но в случай че са „ калинки “, които са назначени без да имат съответните качества, там не би трябвало да има никакви съмнения. Примерно – Националната организация за приходите (НАП). Пропуснаха ли 700 милиона от хазарта? Пропуснаха. Изтекоха ли ни данните на 6 милиона души? Разговорът е преустановен “, добави той.

По думите на Александър Симов рокадите са били „ освен нужни, а наложителни “.

„ В последна сметка не можем да кажем, че предходното ръководство си е свършило работата както би трябвало “, добави той.

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев, който е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, отбрани рокадите в министерства и организации, като ги назова предстоящи и естествени.

„ За чистката и за обвиняванията - ами няма по какъв начин да променим страната, в случай че не променим хората. За страдание хората, които са на лидерски позиции, част от тях би трябвало да отстраним, с цел да сменим курса “, сподели Кутев.

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия е в оставка след изборите на 4 април. Когато епидемиологичната конюнктура разреши, ще свикаме ексклузивен Национален съвет за оставката на ИБ, разгласи водачът Корнелия Нинова на 5 април.

По същото време социалисти учредиха в НДК ново идейно-политическо обединяване Платформа „ Социализъм XXI век “ и одобриха манифест, в който се споделя, че Българска социалистическа партия е позволила груби политически неточности и упорстват за нова предизборна платформа и нови лица.

Сред учредителите са Георги Пирински, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Юрий Асланов и Велислава Дърева, която съобщи, че след неуспеха на парламентарните избори е било наложително водачът на партията Корнелия Нинова да подаде оставка:

„ Мисля, че политическата просвета и честност изисква съответният ръководител да вземе своето решение и да си подаде оставката, тъй че ние не вършим партия в партията. Ние сме партия, тъй като има Българска социалистическа партия, която е на 130 години, има една паралелна партия, лидерска, която е на пет години “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР