Промениха план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите

...
Промениха план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите
Коментари Харесай

Правителството одобри 2, 947 млн. лв. за изборите на 4 април 2021 г.

Промениха план-сметката за разноските по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители през 2021 година, оповестиха от Министерския съвет след днешното държавно съвещание. Средствата, утвърдени по бюджета на Министерския съвет, в размер на 2, 947 млн. лева . се дават по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 година

По предложение на здравния министър Костадин Ангелов, в съгласие с Централната изборна комисия, ще се ползва централизиран метод във връзка с застраховане на изборния развой с всички нужни средства за отбрана и предварителна защита от COVID-19 (предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др.).

Очакването е централизираният метод да докара до по-ефективно харчене . Здравното министерство посредством районните здравни инспекции, ще сътвори организация по логистика и своевременното снабдяване на нужните количества до районните изборни комисии и секционните изборни комисии/подвижните секционни изборни комисии в сходство с признатия медицински протокол за осъществяване на изборите.

Също на днешното съвещание министрите от кабинета " Борисов-3 " дефинираха вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова да координира парламентарните избори на 4 април 2021 година

В решението са включени отговорности и отговорности и на други министри, свързани с подготовката и произвеждането на изборите , в това число и на министъра на опазването на здравето, поради разпространяването на COVID-19.

На министъра на правораздаването е предоставено да издава наказателни постановления в случаите на определяне на нарушавания на регионалните шефове по Изборния кодекс .

Одобрена е цената за възнаграждение на предизборните излъчвания по Българска национална телевизия и БНР от партиите при произвеждането на изборите за народни представители през 2021 година

С държавно разпореждане бе утвърдена цената, по която партиите, обединенията и инициативните комитети ще заплащат предизборните предаванията по Българската национална телевизия (БНТ), Българското национално радио (БНР) и техните районни центрове в границите на идната предизборна акция за избор на народни представители през 2021 година. Тарифата е направена в сходство с предложенията на управленията на Българска национална телевизия и БНР.

Предизборната акция се отразява в стратегиите на двете публични медии под формата на клипове, дебати и други форми , контрактувани с представители на участниците в изборите по реда и изискванията, уредени в Изборния кодекс. Срокът за приемането на цената е не по-късно от 40 дни преди изборния ден, според член 197 от Изборния кодекс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР