Промени в устата, ръцете или краката може да са най-новите

...
Промени в устата, ръцете или краката може да са най-новите
Коментари Харесай

Нов симптом: ковиден език?

Промени в устата, ръцете или краката може да са най-новите признаци на зараза с новия ковид, демонстрира ново изследване.

Изследователите откриват, че 25% от пациентите с COVID-19, следени през април 2020 година, са имали инфектиране, подутини или язви на езика.

Нещо повече, близо 40 % от тези пациенти са имали зачервяване, парене и копривна тресчица по дланите на ръцете и ходилата.

Екипът от болница Universitario La Paz, Мадрид, Испания, споделя, че лекарите и медицинските сестри би трябвало да изследват устните кухини и ръцете и краката на хипотетични пациенти с COVID-19, с цел да ги диагностицират по-бързо, написа Дейли мейл.

Констатациите бяха оповестени в British Journal of Dermatology под формата на „ изследователско писмо “ през септември, само че бяха показани във вторник.

В него участваха 666 пациенти с лека до умерена степен на COVID-19, лекувани сред 10 и 25 април в полевата болница в IFEMA, изложбения център в Мадрид, който затвори на 1 май.

Като цяло 45,7% са имали промени на езика, ръцете или краката си.

Около един на всеки четирима пациенти, 25,7%, са забелязали промени в езика си, което е станало известно като „ ковиден език “.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР