Проливните дъждове в Западна Турция предизвикаха наводнения на много места,

...
Проливните дъждове в Западна Турция предизвикаха наводнения на много места,
Коментари Харесай

Потопи в Турция нанесоха материални щети

Проливните дъждове в Западна Турция провокираха наводнения на доста места, а метеоролозите предвиждат още дъжд, оповестява Българска телеграфна агенция.

Наводнения имаше в окръзите Бурса, Измир, Кютахия, Айдън, Текирдаг. Улици и булеварди замязяха на реки, коли останаха блокирани по пътищата.

Сериозни наводнения има в Текирдаг, Северозападна Турция. Телевизия СиЕнЕн-Тюрк разгласява на уеб страницата си фотоси на закъсали по наводнените пътища коли, на половина под водата. В град Чорлу за час е паднало количество дъжд от 47 л/кв.м, заяви кметът.

В Измир съществени наводнения има в региона на град Йодемиш, където са наводнени пътища и ниви. В Кютахия са прелели локални реки в околията на град Хисарджък и отчасти е затворен локален път, свързващ две села.

Нанесени са материални вреди, само че все още няма данни за човешки жертви, заяви околийският шеф на Хисарджък.

Метеорологичната работа предупрежди, че преваляванията ще продължат и през днешния ден в региона Мармара, вътрешната част на егейското крайбрежие, западната част на турското средиземноморско крайбрежие, вътрешните елементи на източното средиземноморско крайбрежие, западната част на Централен Анадол и Черноморска Турция. На места се чакат порои и гръмотевични стихии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР