След като в предишен репортаж Ви разказахме за невиждания лукс,

...
След като в предишен репортаж Ви разказахме за невиждания лукс,
Коментари Харесай

Скандал! Подалият оставка бос на “Топлофикация София” Александър Александров “подарил” 217 млн. лв. на любовницата си и завлякъл с над 200 бона  бившите си работодатели?

След като в предходен репортаж Ви разказахме за невиждания разкош, в който живее дребната кифла Теа Александрова, щерка на подалият оставка необут на софийското парно Александър Александров, идва ред да осветлим читателите от къде един служител има пари да заплаща наем за жилище на тузарската Бонд Стрийт в Лондон и да харчи за глезотиите на дъщеря си в Монако и Дубай над 1 млн. лева национална пара̀.

 

Онези, които позволяват, че е икономисал средства с почтен труд, ще останат разочаровани. Разкритията, които водачът на “Спаси София ” Борис Бонев направи през днешния ден сочат, че Александър Александров и госпожа Светлана Пашалийска, с която живеят на фамилни начала, са крепко оплетени във финансови и имотни схеми. Но дано караме по ред.

“Ще подадем сигнали и в прокуратурата, и в Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, и Агенция за държавна финансова ревизия, и Национална организация за приходите за спор на ползи сред Александров и дамата, с която той живее на фамилни начала. Ние настояваме за цялостна данъчна проверка и инспекция на Александров и на дамата, с която живее на фамилни начала Светлана Пашалийска ”, съобщи през днешния ден на изключителна конференция в СОС Борис Бонев.

Той акцентира, че от началото на годината „ Топлофикация-София “ е упълномощила над 40 публични поръчки на стойност 217 млн. лв.. С това на процедура „ връзва ръцете “ на всяко последващо управление, добави общинският консултант. 

Бонев изясни, че от групата чакат в най-скоро време СОС, който е принципал на „ Топлофикация-София “, да вземе решение за нов конкурс за избор на шеф, Надзорен съвет и Управителен съвет на сдружението.

Председателят на групата на ПП-ДБ-СС в СОС Борис Бонев упрекна шефа на " Топлофикация - София " Александър Александров в корист за милиони с публични поръчки. Според Бонев става дума за голям брой публични поръчки, които са възлагани от „ Топлофикация - София “, печелени са от избрани компании, които след това са превъзлагали активността на компании, благосъстоятелност на дамата, с която Александров живее на фамилни начала Светлана Пашалийска. 

Общинският консултант от ПП-ДБ-СС даде и съответен образец с контракт за социална поръчка на стойност пет млн. лв..

Дейността е по осъществяване на строително-монтажни работи на люлинска топломагистрала в регион " Връбница ". След това, с контракт сред компанията, спечелила публичната поръчка и още една компания – дейностите се превъзлагат на втората. Справка в Търговския указател демонстрира, че точно тази компания е благосъстоятелност на дамата на Александров, добави Бонев.

Общинският консултант показа и други възлагателни контракти, подписани с компании на брачната половинка на Александър Александров, с които са се правили реорганизация на топлопровод, транспорт на материали, доставка на консумативи, ремонт на котли и други

Осветляването на далаверите, осъществявани от Александров и конкубинката му, е единствено началото, разясниха сътрудници на Борис Бонев. И с ненаситност припомниха старите му схеми, които сигурно ще провокират интереса на държавното обвиняване. От описа им излиза наяве, че кражбите и схемите за източване на пари са втора природа на оядения служител.

 

Преди да оглави “Топлофикация София ”, Александър Александров е взел участие в ръководството на няколко сдружения, като последно (в интервала 2017 - 2018 г.) е бил изпълнителен шеф на " Стомана индъстри ". Официално при напускането си той споделя, че е имал " фундаментални разлики със притежателите на компанията ", само че съгласно източници на " Капитал " отстраняването му се свързва по-скоро с неодобрение от работата му и голословни разноски.

 

Голяма част от кариерата на Александров преди пернишкия цех минава в сдружението " Ойлтанкинг – България " (съвместна благосъстоятелност на едноименната немска компания и " Пристанище Варна " с дял от 10%), което оперира терминал за течни товари (основно сярна киселина). Там той работи от 2008 година до края на 2015 година, като по информация на " Капитал " не е напуснал непринудено и даже след това е съден от " Ойлтанкинг " за нанесени финансови вреди.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР