Дионисий, известен като Зарята, дни след реабилитацията си отново с

...
Дионисий, известен като Зарята, дни след реабилитацията си отново с
Коментари Харесай

Миришат ли българските свещеници?

Дионисий, прочут като Зарята, дни след реабилитацията си още веднъж с издънка. Наши източници в църковните среди споделиха, че Синодът го бил назначил за отговорник по организацията на тържествата по встъпване в служба на новия патриарх. За задачата скандалният архимандрит събрал софийските попове и им разпределил задания. На въпросната среща той карал поповете да стават и да се въртят като манекенки, с цел да ги огледа и си избере най-хубавите за формалната гала. Искал да са идентични на растеж, с еднообразно дълги бради и да наподобяват добре. На грозноватичките давал други задания, като да дават отговор за настаняването в хотелите да вземем за пример. Но за формалната част му трябвали красиви и представителни свещеници.

Специално споделил на всички попове, че е виждал единствено български расоносци да миришат, по тази причина категорично наредил всички да са изкъпани и да не смърдят на пот, с цел да не се излага църквата пред чужденците. И се аргументирал, че българските данъкоплатци дават задоволително пари, с цел да могат поповете да си разрешат да си купят сапун от 2-3 лв.. Чудно за какво би трябвало да си купуват, като на всяко кръщене карат хората да им оставят сапун и забрадка, само че очевидно Дионисий не се занимава с сходни неща в църквата и не знае.

Не един път той е показал своя изтънчен и бляскав жанр на обличане. По митингите против държавното управление на Борисов сме го виждали да сменя по 5-6 разнообразни на цвят копринени раса. По-интересното обаче е, че всички попове на въпросната колекция оставили Дионисий да се гаври и да ги унижава и всички мълчали, тъй като ги било боязън от следващи репресии, а и се шушукало, че напълно скоро ще го създадат свещеник и той ще им стане шеф. Само някакъв остарял духовник се осмелил да подвикне, че е срамно да се държи по този начин с отците, само че бил бързо порязан от Дионисий, който споделил, че не го е позор. Ситуацията станала още по-конфузна, тъй като назначеният митрополит, който би трябвало да дава отговор за софийските попове до избора на патриарх, също мълчал и стоял с наведена глава. Опитите ни да приказваме с няколко свещеника, с цел да научим детайлности, удариха на камък.

Припомняме, че преди години имаше митинги на свещеници и жители против опцията Дионисий да стане свещеник поради десетки нарушавания на канона. 

Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР