Проливните дъждове, които предизвикаха наводнения в Южна България, са причина

...
Проливните дъждове, които предизвикаха наводнения в Южна България, са причина
Коментари Харесай

Петков привика областни управители. Защо?

Проливните дъждове, които провокираха наводнения в Южна България, са причина министър председателят Кирил Петков да извика през днешния ден на среща регионалните шефове на Благоевград, Кърджали и Смолян.

Срещата, която се организира при Кирил Петков, е, с цел да бъде открит метод и механизми, по които да бъдат подкрепени най-силно засегнатите от наводненията области: Кърджали, Смолян и Благоевград. Очаква се да бъде разисквано по какъв начин да бъдат възобновени и вредите, нанесени през последните дни.

По-рано пред Българска национална телевизия министърът на земеделието Иван Иванов към този момент разгласи, че в огромна степен наводненията в бедстващите региони в страната са породени от неподдържаните уреди на " Напоителни системи ".

Той прикани всеки един аграрни собственик, който е изгубил продукция или повърхност поради придошлите води, да се обърне към съответната общинска работа " Земеделие " в най-кратки периоди, с цел да подаде молба за обезщетение. Ситуацията ще бъде разисквана и с регионалните шефове на Смолян, Благоевград и Кърджали.

" За страдание, мога да кажа, че не дребна част от проблемите са породени от развалени уреди благосъстоятелност на " Напоителни системи ". Част от патримониума на земеделското министерство. Това беше дискутирано през вчерашния ден на съвещанието на Министерски съвет и през днешния ден продължава срещата с регионалните шефове, на която ще участвам аз, шефът на напоителни системи, както и отрасловият шеф на дирекцията в министерството. Водихме дълги диалози, през вчерашния ден имахме среща, общо взето това нещо се корени в години занемаряване на този бранш - бранш Напояване. Проблемите се натрупвани в километрична градация в един размер, който би трябвало да намерим излаз в доста къс период. Мисля, че през днешния ден ще намерим отчасти решение, най-важното е, че се работи по въпроса. Очакваме да спаднат водите, където е допустимо се възвръщат тези насипи ", сподели новият аграрни министър.

Очаква се също по този начин Петков да разгласи и резултатите от полемики с съдружните сътрудници за цената на тока, водата и газта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР