Пролетта, лятото и есента се очаква контраофанзивата на украинската армия.

...
Пролетта, лятото и есента се очаква контраофанзивата на украинската армия.
Коментари Харесай

Шаламанов: България прави опити с позицията си да осуети украинската офанзива

Пролетта, лятото и есента се чака контраофанзивата на украинската войска. Усилията на Русия са за да осуетят офанзивата и това са напъните, които се виждат и в България - да бъде саботирано изпращането на въоръжение и муниции. Това съобщи някогашният боен министър Велизар Шаламанов пред Би Ти Ви.

По думите му единственото решение, което зависи от нас, е да оказваме помощ на Украйна, а единственото положително решение на Путин е да разгласи евакуиране на съветските войски. 

Шаламанов е безапелационен, че помощта за България е значима през днешния ден, а помощта на Запада за Украйна ще продължи, до момента в който не възвърне териториалната си целокупност.

Бившият боен министър е прелестно сюрпризиран от визитата на американския президент Джо Байдън в Киев. Това демонстрира, че Съединени американски щати са единни, западният свят е обединен и Русия няма да си разреши директно да провокира западния свят, уверен е Шаламанов.

Според него България се държи несъответстващо като страна и това че страните от Европейски Съюз, от НАТО оказват помощ на Украйна, е един добър образец в каква посока би трябвало да се движим.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР