Пролетта е съвършеният сезон, в който да се влюбиш, но

...
Пролетта е съвършеният сезон, в който да се влюбиш, но
Коментари Харесай

Сладката лудост на лятната афера

Пролетта е съвършеният сезон, в който да се влюбиш, само че лятото е времето на буйния романс. Когато се запътваме към тези откраднати дни на безметежност, наречени почивка, носим тайната вяра, че да, тъкмо там и тогава, ще се влюбим бясно. Ако сме необвързани, промяната на ситуацията, екзотиката на непознатото място несъзнателно ни навяват мисли и очаквания за нови тръпки и пеперуди в стомаха. И никой не е застрахован, даже и да имаме сериозна връзка, да ни се случи това. Със сигурност може да обърне живота ни с главата надолу.

Какво има толкоз в тази лятна обич?

Лятната тръпка няма нищо общо с рутината на сериозната връзка. Тя е интензивна, буйна, всичко се случва бързо, няма време за кавги и ровене в душите един на различен. Всичко е идеално, като в любовен разказ.

Каквото и да става – да става бързо. За 7-10 дни почивка няма доста време за ухажване и телефонни игрички: " Аз ли да звънна първа или да очаквам той да го направи? ” Всичко се случва доста бързо и това е единствено част от чара на лятната ваканционна тръпка. Кулминацията може да е просто една буйна нощ, само че каква кулминационна точка би била единствено!

Неизменната драма на раздялата. Нас, дамите, постоянно ни упрекват, че преувеличаваме повечко и имаме неприкрит афинитет към драмите. Лятната ваканционна тръпка го потвърждава. Твърде допустимо е да отлагаме раздялата до края на зимата - кой би желал тази тръпка да завърши. Ако всекидневието ни е относително еднакво, такава любовна история е като разказ, в който героите сте вие.

Тайната вяра, че пристрастеността от плажовете ще се придвижи и в действителния живот. Да, раздялата е тежка, само че от време на време тя може да се окаже много невъзможна и никоя от страните да не я желае. Започва се една връзка от разстояние, диалози, редки срещи – цялата драма е не по-малко буйна от ваканционния флирт. А може и добре да свърши всичко, никой не знае, нали?

Ако имаме сериозна връзка вкъщи? Ако сме отишли на почивка с девойките, без обичания, то евентуално си имаме задоволително доверие един на различен и връзката ни е здрава. Но в случай че срещнем някой красавец, който да обръща стомаха ни, какъв брой ли е мощна тази връзка? Летният флирт в действителност може да е висша форма на инспекция на вашите усеща. А по отношение на това, дали да му се поддадете и да изневерите – тук единствено вие имате думата. Понякога това е началото на нова обич, от време на време – най-малко едно разрушено сърце.

Какви са вероятните сюжети?

Огнени вихрушки, пламъци, буйна пристрастеност и по-късно – всеки по пътя си. Звучи прекомерно елементарно, нали? Не процедура обаче по никакъв начин не е елементарно да се разделиш с този по този начин съвършен любовен разказ и да се върнеш към нормалното си всекидневие. И въпреки всичко - това остава най-честия свършек на летния флирт.

Но някои остават. Ако лятната ни тръпка е някой локален юноша, доста от нас напряко захвърлят всичко и остават на мястото, където е горял пожарът. Но това крие риска летният разказ да прерасне в следващата връзка – с всичките й дребни наслади и дефекти.

. Драматичен е този вид, спор няма. Никак не е елементарно да поддържаш връзка от разстояние. Има своите прерогативи, правилно е – свободата в всекидневието, прочувствени срещи в скайп или интернет, само че минусите като че ли също не са малко. Ако летният ни романс е бил в действителност прекомерно пламенен, може би си коства да опитаме. А кой знае, може някой да се придвижи при другия след време и да има „ заживели щастливо до края на дните си ”.

Но както и да се развие нашия сюжет, дали ще вложим сърце и душа в тази тръпка, или ще я запомним като прелестно многообразие, едно е несъмнено - споменът и тръпките в стомаха ще са незабравими. Стига да не платим за тях прекомерно висока цена.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР