Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реагира остро на

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реагира остро на
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС защити Вероника Трифонова, нападна Хаджигенов

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) реагира остро на рекомендацията на парламентарната комисия за полицейското принуждение - европейският делегиран прокурор Вероника Трифонова да бъде отстранена и разследвана, съобщи Българска национална телевизия.

Кадровиците нападнаха и ръководителя на комисията Николай Хаджигенов, че е в спор на ползи, тъй като е бил юрист на част от протестиращите, против които е било упражнено принуждение.

" Резултатът от работата на краткотрайната комисия е злепоставен от обстоятелството, че за нейния ръководител е налице спор на ползи, поради изказването му, че е имал качеството на юрист на страни по преписката. По негови думи, той персонално е съветвал тези лица и е дал насоки за тяхното пасивно държание да не дават сведения по следената от прокурор Трифонова кореспонденция, както и че това е била негова тактика ", съобщи Калина Чапкънова - представител на Прокурорската гилдия към Висш съдебен съвет.

" Хората, които съм представлявал тогава, в качеството си на юрист, са показали цялата здравна документи, заповеди за задържане, изобщо, безусловно всичко. Твърдението, че няма доказателства не дава отговор на истината. На база на всички тези неща, Вероника Трифонова е постановила да се изготви съдебно-медицинска експертиза, която е удостоверила данните за полицейско принуждение. И на последно място записът, който открихме и излъчихме на 13 август, с побоя зад колоните, е част от тази кореспонденция. Като умозаключение мога да кажа - добре, че прокуратурата не си вади хляба със отбрана, че щяха да стоят гладни ", отговори Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР