Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет се произнесе за зам.-шефа

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет се произнесе за зам.-шефа
Коментари Харесай

ВСС се произнесе за Ясен Тодоров. Ключово решение

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет се произнесе за зам.-шефа на следствието Ясен Тодоров. Висш съдебен съвет одобри, че настояването на Борислав Сарафов за освобождението на заместника му е неприемливо и не го прегледа.

Мотивите за решението са, че Националната следствена работа се управлява от основния прокурор и той е назначил Тодоров на съответната работа, тъй че Сарафов няма функционалности да желае освобождението му.
-->
Решението е признато с 10:0 гласа.

Припомняме, зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов изиска Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) да освободи Ясен Тодоров като негов заместител, поради " общественото му говорене ".

В отговор Тодоров съобщи: " Всичките ми медийни изяви след атентата против Иван Гешев са съгласувани напълно с Борислав Сарафов, като дори той съобщи на останалите зам.-директори и представителя на Националното разследване, че от един миг нататък единствено аз ще споделям с медиите ".

" Явно всяка една от тези медийни изяви ми коства нещо. Не е за първи път, само че мисля, че истината би трябвало да става ясно и не мога да схвана Съюзът на съдиите какви искания има към мен. Не съм направил нищо неправилно, нито някакво дисциплинарно нарушаване. Не желая да разясня организация, чийто някогашен ръководител пусна Джок Полфрийман и отново поради дребна рецензия към този акт ме даваха на инспектората на Висшия правосъден съвет. Живи и здрави да са, те имат друга ценностна система, друга от моята ", акцентира Тодоров преди няколко дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР