Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет с поредно изслушване по

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет с поредно изслушване по
Коментари Харесай

Не знам кой е Нотариуса: Прокурорската колегия на ВСС с поредно изслушване по казуса

П рокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет с следващо чуване по проблема " Нотариуса ". Кадровиците приканиха двама чиновници на Софийската районна прокуратура, които да дадат повече информация за възможни срещи на Мартин Божанов с някогашния областен прокурор на София Невена Зартова.

" Никога и по никакъв мотив не съм се произнасяла под въздействието на никого ",  сподели арбитър Галя Георгиева по време на чуването в Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Тя добави, че в случай че има някой, който ѝ е ходатайствал или въздействал да реши несъмнено дело, дано да сезира прокуратурата и да каже, че е направила закононарушение.

Георгиева съобщи, че не знае кой е Нотариуса.

В началото на съвещанието стана известно, че арбитър Георгиева, която е някогашен арбитър в апелативен профилиран съд и някогашен член на Висш съдебен съвет, е помолила да бъде изслушана. Тя е отправила такова искане и до Съдийската гилдия и до Временната комисията по отношение на активността на групата към Божанов.

Съдия Галя Георгиева сподели още, че носи в себе си доказателства, за които съобщи, че няма да разгласява какви са в ефир.

След това раздаде пликове на всеки от членовете на колегията, които по думите ѝ съдържат избрани доказателства, с които те да се срещнат след това.

Георгиева изясни, че е пристигнала в колегията да отбрани своето име на арбитър поради обвинявания, изказани по време на чуването на Веселин Денков и Ивайла Бакалова във краткотрайната парламентарна комисия.  

По думите ѝ не е истина и е клюка казаното за нея по време на съвещанието на комисията, че е участник в групата на „ Нотариуса “. Няма да позволи по мой адрес да се популяризират клюки, да бъда набедявана в закононарушение и да се уронва положителното ми име на арбитър, уточни Георгиева.

Тя напомни, че във кино лентата на Антикорупционния фонд, взаимно с Ивайла Бакалова, политикът Яне Янев споделя, че Галя Георгиева не прави нищо, на своя глава Сотир Цацаров. Тя отхвърли да е решавала делата си под напън.

Георгиева също по този начин добави, че се е произнасяла по ограниченията за неотклонение на Веселин Денков по едно от делата му за лихварство. Също по този начин уточни, че не би трябвало да се разискват висящи каузи в парламентарна комисия.

С ъдия Галя Георгиева сподели още, че преди години е била заплашвана с ликвидиране, както и че е имало формирано досъдебно произвеждане за подготвяне за ликвидиране, откакто се е произнесла по дело за обир с ликвидиране.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР