Прокурори от Румъния, Литва и Италия гостуваха в Съдебната палата

...
Прокурори от Румъния, Литва и Италия гостуваха в Съдебната палата
Коментари Харесай

Прокурори от Румъния, Литва и Италия гостуваха в Окръжния съд в Кюстендил

Прокурори от Румъния, Литва и Италия гостуваха в Съдебната палата в Кюстендил, те се срещнаха с наказателните съдии от Окръжния съд. Посещението е проведено в границите на Програмата за продан на Европейската мрежа за правосъдно образование.

Магистратите от Румъния, Литва и Италия се интересуваха от метода на водене на наказателните каузи, от опцията съдията да събира нови доказателства, да задава въпроси или да връща делото на прокурора.

Задаваха и въпроси за съотношението сред делата, които приключват с присъди, и тези, при които се стига до съглашение или се организират по реда на съкратеното правосъдно разследване.

Гостите следиха дело в Окръжен съд с предмет – причиняване на гибел по несъобразителност в превоза.

Административният началник на Окръжен съд – Кюстендил Пенка Братанова срещна гостите с типовете каузи и подчертава и на натовареността на Окръжния съд по каузи с претенции за условно предварително освобождение от лишени от независимост, изтърпяващи своите санкции в пандиза в Бобов дол.

Гостите бяха придружавани от заместител окръжния прокурор Ивайло Илиев, който е измежду номинираните и утвърдените да стартира в Европейската основна прокуратура с началник Лаура Кьовеши.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР