Заемащият пето място в световната ранглиста по тенис при мъжете

...
Заемащият пето място в световната ранглиста по тенис при мъжете
Коментари Харесай

Зверев не е доволен от по-дългите Мастърс турнири

Заемащият пето място в международната класация по тенис при мъжете Александър Зверев съобщи, че разширеният формат на " Мастърс " шампионатите, които не престават 12 дни дава на състезателите по-малко благоприятни условия да презаредят акумулатори, защото прекарват повече време отвън дома си.

Пет от деветте " Мастърс " съревнования, който са стъпка под тези от Големия шлем, са 12-дневни шампионати с 96 участници. От АТП оповестиха през март, че още два могат да изминат този път от идната година. Турнирите в Мадрид и Рим се причислиха към листата през предходната година, а Зверев, говорейки преди този в италианската столица, сподели, че не е най-хубавото да играеш в следващи шампионати с този формат.

" Двуседмичните " Мастърс " шампионати са страхотни за тенисистите, класирани сред 50-о и 100-о място в света, тъй като те получават късмет да вземат участие в главната скица. Но не са страхотни за играчите от топ 10. Просто е ", разяснява Александър Зверев.

" Да, споделят, че има ден сред мачовете и не би трябвало да играеш всеки ден. Но в последна сметка това не е отмора. Почивката значи да прекарваш време вкъщи си, да спиш в личното си легло, да си със фамилията си, нали по този начин? С ден сред мачовете отново оставаш на друго място, тъй че това не е отмора. Опитваш се да се класираш напред в шампионата и просто би трябвало да работиш повече ", сподели още немският тенисист.

Италианецът Яник Синер и испанецът Карлос Алкарас ще пропуснат надпреварата в Рим поради травми и с цел да се приготвят за идното Открито състезание на Франция, което стартира на 26 май.

Зверев счита, че намаляването на дължината на сезона ще помогне на тенистистите да предотвратят травми.

" Ако имаме 11-месечен сезон, както е сега... това просто не е задоволително време, с цел да може тялото да си почине. Няма задоволително време, с цел да подготвиш физически тялото си. Физическата подготовка не е какъв брой тренираш на корта, а какъв брой играеш. Става дума за това какъв брой време прекарваш във фитнеса, на пистата или отвън корта, а това не може да бъде направено по време на сезона ", добави Александър Зверев. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР