Прокуратурата започва обзор на неверните политически твърдения. Това е основното

...
Прокуратурата започва обзор на неверните политически твърдения. Това е основното
Коментари Харесай

Прокуратурата ще громи фейкнюз. Правителството: Дължат отчетност на обществото

Прокуратурата стартира преглед на " погрешните политически изказвания ".

Това е главното от изказване през днешния ден на зам.-главния прокурор Десислава Пиронева (един от 5-имата заместници на Иван Гешев).

Пиронева разгласи имената и цитати от първите включен в този " преглед на срама ". Няма да повярвате - първият посочен в първия преглед бе Христо Иванов.

Цитатът му е:

" Фактологията към " Барселонагейт " е известна от години, само че чакам следващото замитане под килима. "

Коментарът през днешния ден на Десислава Пиронева бе, че Специализираната прокуратура " неведнъж е предоставяла информация " по този случай - и че по досъдебното произвеждане се правят дейности. Както и че всеки български жител можел да се запознае посредством инспекция в интернет(не стана ясно какво става с превода на 200 страници, който бе разгласен тъкмо преди месец и половина за основен за следствието на " Барселонагейт ". Това стана на 15 февруари, а езикът не е рядко произношение от покрайнините на Вануату, а испански, б.р.).

Под № 2 в първия бюлетин на Прокуратура на Република България влезе Надежда Йорданова (по-късно бе повторена), под № 3 Кирил Петков, след това Асен Василев, а Христо Иванов " взе участие " общо още 3 пъти във " подправения преглед ".

" Прокуратурата регистрира голям брой офанзиви (в кавички) имащи политически темперамент, насчонени против правосъдната власт и вчестност прокуратурата ", изчете Пиронева.

Като също такава " подправена вест " бе представено изявление на Бойко Рашков - че държавното обвиняване не желае да разпита Васил Божков като очевидец за подкупа посредством видеоконферентна връзка.

Всъщност истината е, че Прокуратура на Република България разгласи, че подхваща стъпки към разпита му - това стана в края на предходната седмица, тъкмо 2 година и 4 месеца след изгубването на Божков в Дубай.

Освен това Прокуратурата не Република България била " съгласна напълно " с премиера Кирил Петков - че не би трябвало да има никаква приемливост към корупцията. И че никой не е над закона.

Но въпреки всичко Пиронева позволи, че:

Атаките против прокуратурата и обособени прокурори е евентуално да целят нейното преодоляване.

Заместничката още веднъж повтори новия лайтмотив на шефа си Гешев - че прокуратурата сега е " първата и, за жалост все по-често, последната бариера сред беззаконието и българските жители " (не стана ясно какво се е случило с българския съд да вземем за пример и с какво се занимава, б.р.).

" Прокуратура на Република България ще опита да обобщава клеветите от последно време. И да изнася обективно информации, тъй че жителите да си вадят заключения ", заключи потребността от новия бюлетин през днешния ден Пиронева.

Докато тя изчете написания текст, откъм гърба компания й правеха още двама от зам.-главните прокурори Красимира Филипова и Борислав Сарафов.

Изявлението, обещаващо цялостна бистрота и изясненост, приключи с " Приятен ден " - въпроси не бяха позволени. Целия текст на изказването може да вдите или във видеото по-долу:

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР