В петък вечерта три региона на Русия и анексирания Крим

...
В петък вечерта три региона на Русия и анексирания Крим
Коментари Харесай

Над 100 украински дрона са атакували Новоросийск, Туапсе и Севастопол през нощта

В петък вечерта три района на Русия и анексирания Крим са били атакувани от повече от 100 дрона , заяви съветското министерство на защитата, представено от BBC.

Според изказването над територията на Крим са били унищожени или прехванати 51 безпилотни летателни апарата-камикадзе , над Краснодарския край - 44, още шест са били свалени или прехванати в Белгородска област и един над Курск, твърди министерството.

В Краснодарския край Новоросийск и Туапсе бяха атакувани. Губернаторът на района Вениамин Кондратьев сподели през нощта, че по време на офанзивата против Новоросийск са били свалени повече от 10 дрона и са " зародили местни пожари ".

Телеграм каналът " Внимание, вести " твърди, че по време на масираната офанзива против града са били чути над 30 детонации .

" От към три часа през нощта чухме изстрели и детонации. В четири часа сутринта се включи сирената за въздушна офанзива ", сподели локален гражданин пред канала. " Все още има изстрели и детонации, а е пет сутринта. "  

Сигналът за въздушна офанзива в Новоросийск беше анулиран едвам след 7:00 часа. До този миг публичният превоз не беше почнал да работи и жителите на града бяха помолени да не излизат от домовете си " нито на учебно заведение, нито на работа ".
 Пожар избухна в петролна рефинерия в Туапсе след офанзива с дрон
Пожар избухна в петролна рефинерия в Туапсе след офанзива с дрон

По предварителна информация няма потърпевши

Властите не оповестяват каква е била задачата на офанзивата в Новоросийск . Телеграмният канал Astra твърди, че след детонациите пристанището е останало без ток.

В различен черноморски град в Краснодарския край дронове нападнаха петролната рафинерия в Туапсе , която нееднократно е била, както и други петролни уреди в Русия. Местни снимаха видео от рухване на дрон и пожар на територията на завода.

Дроновете са общо два, като вследствие на рухването на единия е зародил пожар на територията на рафинерията, няма потърпевши, оповестиха от оперативния щаб на регионалната администрация. Пожарът е локализиран, само че към момента не е сподавен.

Tuapse, oil refinery. Drone attack. May 17, 2024.
— Russia on fire (@russiasonfire)
В анексирания Севастопол образователните занятия в учебните заведения и детските градини бяха анулирани заради непрекъснати спирания на електрозахранването, защото подстанцията на Севастопол беше развалена след масирана офанзива против града, съгласно изказване на губернатора Михаил Развожаев (Русия анексира Крим през 2014 г.). Ремонтът ще отнеме най-малко ден.

В село Октябрьски, което се намира покрай Белгород,, заяви губернаторът Вячеслав Гладков. По думите му дрон камикадзе е атакувал кола, в която е имало водач и трима пасажери.
 Севастопол разгласи режим на тока и затвори учебните заведения след нощна офанзива
Севастопол разгласи режим на тока и затвори учебните заведения след нощна офанзива

Възстановяването ще отнеме към ден, заяви губернаторът Михаил Развожаев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР