Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу Николай Малинов за

...
Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу Николай Малинов за
Коментари Харесай

Обвинението в шпионско срещу Никола Малинов - в съда

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт против Николай Малинов за шпионство. Това излиза наяве от публично известие на държавното обвиняване.

В него се споделя: " Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Н. М. – водач на политическа партия, за това, че се е сложил в услуга на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач за да издаде информация, представляваща държавна загадка.

В хода на следствието бяха извършени голям брой процесуално-следствени дейности - разпит на очевидци, претършуване, изземване и персонален обиск, направени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на материалните доказателства, събрани са относими към предмета на доказване информации и документи. "

Досъдебното произвеждане бе формирано по реда на чл.212, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс, оповестяват от Прокуратурата.

През септември 2019 година прокуратурата разгласи, че е задържала ръководителя на Националното придвижване " Русофили " Николай Малинов. След като изкара няколко часа в ареста, той излезе против 50 000 лева парична гаранция и обвиняване в шпионаж в интерес на съветски организации и съветски жители. Самият Малинов отхвърли всички обвинявания и разгласи, че приема за обидно, че прокуратурата му е повдигнала обвиняване за шпионаж, защото постоянно е считал себе си за български родолюбец. " Това, което аз приказвам, го мислят над 1 млн. българи ", съобщи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР