Прокуратурата вчера повдигна две обвинения на Владимир Каролев - за

...
Прокуратурата вчера повдигна две обвинения на Владимир Каролев - за
Коментари Харесай

Каролев се разсърди на прокурори и медии

Прокуратурата през вчерашния ден повдигна две обвинявания на Владимир Каролев - за нарушение на карантината и за подвеждащи изявления в обществените мрежи за ковид, като му наложи 50 000 лв. парична гаранция. Каролев незабавно пусна ново изказване в профила си във Facebook:

" Във връзка с прессъобщението на Софийската Районна Прокуратура (СРП) и неговото отразяване в медиите, желая да заявя следното.

Бяха ми предявени две обвинявания и бях освободен под парична гаранция.

Първото е, че в нарушаване на Заповед на Министъра на Здравеопазването съм минал през контролно-пропусквателен пункт Ярема. Според тази заповед " наложително пътешестване " е пътешестване, обвързвано с полагане на труд. Документът удостоверяващ спазването от моя страна на тази заповед е свален от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи и съответно запълнен и завършен бе показан от мен на длъжностните лица на пропускателния пункт, които след подробен обзор на декларацията ми разрешиха да продължа пътуването.

Второто обвиняване е, че посредством пост във Facebook съм изразил персонално мнение, че въведената мярка е неефективна, защото с вярно попълнена декларация всеки може да напусне София, като по този метод съм подал заблуждаващи знаци за паника.

Останалите условия в детайли разказани в прессъобщението на СРП и отразени в десетки обичайни и онлайн медии, не попадат в предявените ми две обвинявания, посочени нагоре и затова не дават отговор на обективната реалност.

Няма да разясня повече повдигнатите против мен две обвинявания до момента в който не приключат всички правно-процесуални дейности по случая.

Хубава вечер и ви приветствам с китайската мъдрост " в конфликта сред потока и скалата, потокът побеждава не със мощ, а с неизменност ". А фотографията е от Черни връх от лятото на 2018 ".

Законът за изключителното състояние планува затвор до 5 години и санкция от 10 до 50 хиляди лв. за нарушение на карантината. Владимир Каролев обаче се закани, че ще осъди страната в Страсбург, тъй като съгласно него нищо не е нарушил.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР