Прокуратурата възложи на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) да провери

...
Прокуратурата възложи на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) да провери
Коментари Харесай

Прокуратурата възложи ДАНС да провери дали българска банка пере парите на руски олигарси

Прокуратурата разпореди на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) да ревизира информацията, публикувана от депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че българска банка пере през Унгария пари на съветски олигарси.

Добрев разгласи това пред " Нова телевизия " преди два дни, а по-късно от Българската национална банка (БНБ) оповестиха, че нямат данни за сходен проблем.

 Делян Добрев: Българска банка пере през Унгария пари на съветски олигарси Делян Добрев: Българска банка пере през Унгария пари на съветски олигарси

От известието на държавното обвиняване се схваща, че на ДАНС е указано да се снемат сведения от народния представител, с цел да бъде дадена конкретика по отношение на изложените изказвания.

" Срокът за осъществяване на инспекция по закон е три месеца, след което наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, с цел да образува досъдебно произвеждане ", приключва известието.

Добрев отхвърли да заяви повече детайлности, само че посочи, че информацията е от благонадежден източник. Ще задвижим тази тематика в Народното събрание и за няколко седмици законопроектът против прането на пари може да е реалност, добави Добрев. Законопроектът е един от 30-те, за които ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " - " Демократична България " реализираха единодушие да бъдат признати в Народното събрание.

 Българска народна банка не е сезирана за пране на пари Българска народна банка не е сезирана за пране на пари
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР