Прокуратурата в южния германски град Констанц е поискала от Бундестага

...
Прокуратурата в южния германски град Констанц е поискала от Бундестага
Коментари Харесай

Искат снемане на депутатския имунитет на високопоставен член на Алтернатива за Германия

Прокуратурата в южния немски град Констанц е поискала от Бундестага да смъкна имунитета на Алис Вайдел, съпредседателка на парламентарната група на партията "Алтернатива за Германия " (АзГ), във връзка за следствие за нелегално финансиране на антиимигрантската партия, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

АзГ, която зае трето място на парламентарните избори през предходната година, призна по-рано тази седмица, че локалният клон на партията, ръководен от Вайдел, е получил през 2017 година подаяние от Швейцария за към 130 хиляди евро.

Според немски медии Вайдел изхарчила част от парите за предизборна пропаганда в обществените медии и за хонорара на юрист в заведени от нея каузи против публицисти. От партията потвърдиха, че с тази пари са били осъществявани заплащания, само че обявиха, че след това Вайдел била върнала дарението поради зародили подозрения в неговата правда. Връщането на сумата не е станало до април т.г.

Изборите за Бундестаг се състояха на 24 септември 2017 година

Дарението е било изпращано на траншове през интервала юли-септември м.г. до клона "Констанцко езеро " на АзГ. Банковите преводи са били придружени от забележка "принос за акцията на Алис Вайдел ", твърди прокуратурата. Базирана в Цюрих компания удостовери заплащанията, само че акцентира, че ги е правила от името на друго лице. Името и самоличността на донора остават незнайни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР