Прокуратурата в Охрид повдигна обвинение на нападателя на 21-годишния Християн

...
Прокуратурата в Охрид повдигна обвинение на нападателя на 21-годишния Християн
Коментари Харесай

Прокуратурата в Охрид обвини нападателя на Пендиков, призна за етническа омраза

Прокуратурата в Охрид повдигна обвиняване на нападателя на 21-годишния Християн Пендиков, който бе пребит в града на 19-ти януари, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В обвинителния кат се споделя, че нападението е осъществено заради национална и етническа ненавист. Пендиков е секретар на локалното българско съдружие и намерено показва своята българска етническа принадлежност.

След побоя той бе трансфериран със аероплан за лекуване в София във ВМА. Там му бе направена интервенция. Той е със счупена челюст, пострадвания в региона на ребрата и гърдите. Срещу нападателя е повдигнато обвиняване за нанасяне на тежка телесна щета.

В обвинителния акт написа, че " обвиненият, дружно с още едно лице, което към този момент остава незнайно, заради национална и етническа принадлежност, е нанесъл тежка телесна щета ".

В документа в детайли е разказано по какъв начин причинителят на закононарушението е отишъл на масата в кафенето, където е бил Пендиков и му " направил забележка за какво се афишира за българин ". На излизане от заведението, до момента в който Пендиков отивал към колата си, обвиненият с още едно лице са го нападнали и удряли с крайници и ръце по главата и тялото и по този метод са му нанесли тежка телесна щета, признават още от прокуратурата в Охрид.

Оттам прецизират, че " обвиненият досега мълчи ", само че от прокуратурата са открили всички условия, за които има очевидци, фотоси и видеозаписи.

Наблюдаващият прокурор е изискал удължение на мярката против обвинения, тъй като има заплаха той да се укрие.

От прокуратурата в Охрид не престават да търсят и втория участник в нападението. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР