Прокуратурата в Нант започна разследване на умишления палеж на катедралата

...
Прокуратурата в Нант започна разследване на умишления палеж на катедралата
Коментари Харесай

Разследващите работят върху версията за умишлен палеж на катедрала в Нант

Прокуратурата в Нант стартира следствие на умишления палеж на катедралата на светите Петър и Павел , оповестява ТАСС. Припомняме, че пожарът пламна през днешния ден сутринта. Според прокурорите, главно се работи върху престъпна версия за разразилите се пламъци. Раследващие означават, че претекстът за изказванието е предизвикан от съществуването на 3 разнообразни източника на запалване.
" Единият е на равнището на огромния орган, а два - отляво и отдясно на кораба ", осведомят от прокуратурата в Нант. Предполага се, че към този момент е почнало следствие на „ умишления палеж “. Френският министър председател Жан Кастекс, съпроводен от ръководителите на Министерството на вътрешните работи и Министерството на културата, ще дойдат в града този слеодбед.
Припомняме, че сигналът за пожар в катедралата е постъпил към 07:30. през днешния ден. По последни данни на мястото са изпратени общо 104-ма пожарникари. Катедралата на свети Петър и Павел в Нант е учредена през 1434 година и за построяването й са нужни 457 години - до 1891 година Това е една от най-големите готически църкви във Франция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР