Прокуратурата в Манхатън предяви обвинения срещу двама българи, основатели на

...
Прокуратурата в Манхатън предяви обвинения срещу двама българи, основатели на
Коментари Харесай

Обвиниха в измама двама българи, създали криптовалута в САЩ

Прокуратурата в Манхатън предяви обвинявания против двама българи, създатели на компанията " OneCoin Ltd ". Те са обвинени, че са ръководели многомилиардна пирамидална скица за продажба на измамническата криптовалута OneCoin, съобщи Ройтерс.
Константин Игнатов, на 33 години от София, който понастоящем управлява компанията, и сестра му Ружа Игнатова, на 38 години от София, основатели на OneCoin, са подвеждали съгласно прокуратурата вложителите, обещавайки им огромни облаги при невисок риск в скица, възприемана като измамническа. Обвинението твърди, че OneCoin, която още действа, има над три милиона участници, които получават комисионни за привличането на нови членове, купуващи пакети от криптовалутата, оповестява Дарик.
Голяма част от разпознатите 1,2 милиарда $ на вложителите са били изпрани в най-малко 21 страни, споделя още прокуратурата. Според нея за две години компанията на Игнатов има облага от 2,23 милиарда евро. Обвиняемите са основали " компания за криптовалута за милиарди долари, основаваща се напълно на неистина и машинация ", се споделя в изказването на федералния прокурор за Манхатън Джефри Бърман. По думите му " вложителите са били лъгани, а обвинените са забогатявали ". Окръжният прокурор на Манхатън Сайръс Ванс добави, че става дума за " пирамидална скица от остарялата школа върху платформа от новата школа ".
Константин Игнатов е бил задържан в сряда тази седмица на интернационалното летище в Лос Анджелис. Сестра му е в неопределеност от октомври 2017 година Друг обвинен по схемата - 50-годишният Марк Скот от Флорида - не се призна през септември м.г. за отговорен по обвиняване в скрит план за изпирането на над 400 милиона $ от " OneCoin Ltd ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР