Прокуратурата разследва арестувания мъж от Пловдив, който се представял за

...
Прокуратурата разследва арестувания мъж от Пловдив, който се представял за
Коментари Харесай

Разследват менте-политика от ПП, обрал парите на хората в Пловдив

Прокуратурата проверява задържания мъж от Пловдив, който се представял за политик от " Продължаваме промяната” и мамел хора с обещания за споразумяване на разнообразни проблеми.

За да затвърди лъжите си, мъжът разгласил в профила си във Фейсбук фалшифицирани фотоси. Някои от потърпевшите са му дали разнообразни суми за ”услугите”. Мнимият политик се представял и за ученик на Харвард. От “Продължаваме промяната” изрично се разграничиха от мнимия политик и обявиха, че нямат нищо общо с него.

„ На 12 юли Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинявания на 33-годишния пловдивчанин за това, че е измамил четирима души по разнообразни схеми. Общо е предизвикал 13 хиляди лв. вреди. По случая са разпитани 25 души – част от които пред арбитър. Събрани са голям брой оперативни данни под формата на писмени материали. И установихме, че това е единствено върхът на айсберга”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България” по Нова телевизия заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

По думите му през последните две години мнимият политик се представял, главно измежду ромската общественост в Пловдив и покрайнината, за човек, който може да реши всичките им проблеми. „ Той се представял в част от схемите като юрист и по думите му даже е печелил каузи. Отворил си е офис в центъра на Пловдив, където е посрещал хора и е изслушвал техните проблеми. Основаната му скица е легализиране на противозаконни постройки. В Розино се появил на евангелистка колекция и убедил 50 души от селото да му дадат сред 300 и 1000 лв., с цел да им узакони имотите”, акцентира Илиев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР