Прокуратурата привлече като обвиняем по бързо производство и задържа под

...
Прокуратурата привлече като обвиняем по бързо производство и задържа под
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа мъртвопиян автотърговец, заловен на Капитан Андреево


Прокуратурата притегли като обвинен по бързо произвеждане и задържа под стража за период от 72 часа лидер на микробус, открит да кара с 3,6 промила алкохол на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " при излизането си от страната. Това заяви на брифинг Мария Кирилова, заместител областен прокурор на Хасково. Случаят е от 17:30 часа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Автотърговецът по занятие е отказал кръвна проба, само че се е съгласил с резултатите от дрегера и е съдействал на следствието, посочи Кирилова. По нейни думи 54-годишният мъж е бил осъждан към този момент един път за шофиране в нетрезво положение през 2019 година, когато е и бил наказан условно, само че през май т. година е бил оправдан. По данни на самия обвинен от трънското село Ломница, предната вечер той изпил към 700 мл водка.

Кирилова напомни, че плануваното по закон наказване при доказване на виновност е от една до три години отнемане от независимост, санкция от 200 до 1000 лв. и отнемане от правоуправление. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР