Прокуратурата повдигна обвинения на арестувания строителен предприемач Велико Желев. От

...
Прокуратурата повдигна обвинения на арестувания строителен предприемач Велико Желев. От
Коментари Харесай

Обвиниха предприемача Велико Желев в изнудване

Прокуратурата повдигна обвинявания на задържания строителен бизнесмен Велико Желев .

От обвиняването оповестиха, че на 24 февруари предприемачът е направил опит да принуди Б. А. посредством мощ и обратно на волята му да поеме имуществено обвързване посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума от 68 хиляди лв. .

На потърпевшото лице са нанесени удари в региона на лицето и тялото, прецизират от прокуратурата.

Обвиняемият Желев е арестуван за 72 часа . В сряда в Софийски градски съд ще бъде импортирано искане за непрекъснат арест на бизнесмена .

По-рано заместител районният прокурор в София Борислав Георгиев заяви на брифинг, че закононарушението е осъществено от трима души. А вътрешният министър Иван Демерджиев разяснява, че прокуратурата би трябвало да търси връзка сред инспекциите на автомагистрала " Хемус " и производството формирано за насила против Велико Желев.

" При една от инспекциите на лотовете 5, 7, 8 и 9 на автомагистрала " Хемус " бе открито, че има предплатено заплащане за малко над 48 млн. лв. за сдружението, за което приказваме и в този момент ", сподели министърът. По думите му това е било " спестено " като информация от прокуратурата.

Велико Желев е някогашен началник на АПИ и ръководител на съвета на шефовете на компания “Хидрострой ”, която завоюва поръчката за градежа на тунел под Шипка, на обща стойност 360 млн лв.. Консорциум от компании, отпред с " Хидрострой ", извърши и плана за Северната скоростна дъга в столицата. Преди дни районният министър Иван Шишков разгласи, че към 1/3 от асфалта там липсва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР