Прокуратурата не откри доказателства за нерегламентирано подслушване на политици.Говорителят на

...
Прокуратурата не откри доказателства за нерегламентирано подслушване на политици.Говорителят на
Коментари Харесай

Прокуратурата не установи незаконно подслушване на политици


Прокуратурата не откри доказателства за нерегламентирано подслушване на политици.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева даде брифинг за медиите, на който разгласи, че „ не е открито нелегално подслушване на политици, имащи връзки към политическия живот и изборите за 45-то Народно заседание ". Тя изясни, че е събрана информация от ГДБОП, Дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи и ДАНС.

Милева изясни също, че по изказванията за нелегално подслушване е формирано досъдебно произвеждане. То е под надзора на Софийската градска прокуратурата и до момента са разпитани 11 очевидци.

" С оглед публикуваната в средствата за всеобщо осведомление и информация по делото е сезирано Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства, от което е поискана информация има ли нарушаване на Закона за специфичните разследващи средства и били ли са обект на нелегално подслушване упоменатите в медийните изяви лица. Очакваме резултатите от инспекцията с оглед преценка за предприемане на следващи по закон дейности ", обясни представителят на прокуратурата, представена то БНР.

Милева предизвести, че нерегламентираното оповестяване на данни, събрани със специфични разследващи средства, етежко закононарушение.

Тя разяснява и глобите на америсанското финансово министерство, които засягат Делян Пеевски, Васил Божков и над 60 компании и компании, свързани с тях. Тезета на прокуратурата е, че огромна част от изложените от американците изказвания, стъпват на работата на държавното обвиняване и „ на част от събраните от нея доказателства по следствия, които към този момент са в съда “.

Във Върховната касационна прокуратура са формирани преписки по отношение на посочените в отчета Васил Божков, някогашния народен представител Делян Пеевски, заместител -председателя на Бюрото за надзор на СРС-та Илко Желязков, някогашния заместник-министър на стопанската система Александър Манолев, някогашния началник на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев и секретаря на Агенцията Красимир Томов, добави тя.

Милева напомни, че против Божков, Харалампиев, Томов и Манолев от дълго време текат или разследания, или каузи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР