Прокуратурата има информация, че близки на нападателя на 18-годишния Алекс

...
Прокуратурата има информация, че близки на нападателя на 18-годишния Алекс
Коментари Харесай

Румяна Арнаудова: Близки на нападателя на Алекс са участвали в пререканието

Прокуратурата има информация, че близки на нападателя на 18-годишния Алекс от Бяла са взели участие в пререканията, довели до гибелта на момчето.

Според държавното обвиняване се проверява цялата преживелица и има данни, че и други лица са „ осъществили незаконни деяния”, само че дали дейностите им имат отношение към гибелта на момчето следва да се откри. Това заяви Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор.

Тя посочи, че 32-годишният Валентин Маринов към този момент е упрекнат в ликвидиране по хулигански подбуди и прокурорите ще пледират за най-тежкото наказване. За обвиняването няма подозрение, че той е нанесъл съдбовният удар и е причинител на закононарушението, посочи тя.

По мотив абсурда със средствата за ремонта на НДК Арнаудова уточни, че не може да конкретизира в какво е упрекнат Мирослав Боршош. Той ще разбере на 20 юли, а дотогава не е редно да тръгне по медиите.

Обвинението му ще бъде във връзка сигнал от ДАНС за нецелево консумиране на средства по отношение на българското европредседателство.

Очаква се да има освен уточнение на обвиняването, само че и може да бъде изменено. Прокуратурата е изискала контракти от НДК и ще бъдат разследвани и други негови дейности.

Обвинителният акт за банкрута на КТБ е към 15 000 страници. Обвинението е за присъединяване в незаконна група, ръководена от Цветан Василев, закононарушения по работа на лица от Българска народна банка и заграбване. Прокурорите ще дадат общ взор над „ модела КТБ”, сподели Арнаудова.

По мотив обвиняването в закононарушение по работа на шефа на регионалната дирекция по сигурност на храните и някогашен интернационален футболен арбитър Антон Генов Арнаудова уточни, че има събрани доказателства и за осъществена на насила.

Той е изпращал противозаконни и целенасочени инспекции на регионалната дирекция по сигурност на храните в хранилища за мазнини, които са хранителен боклук и не са в компетенциите на организацията.

„ Установили сме персонален претекст. Генов е разпореждал на чиновниците си да извикат на място компанията на сина му и това са хората, взели мазнината и занесли в незнайна за следствието посока. Вероятно, с цел да подкрепи компанията на сина му. Подалият сигнала пък е вуйчо на притежателя на компанията, която е конкурентна на нелегално проверяваните.

Генов е отхвърлен от служба. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР