Прокуратурата е поискала да обвини еколога и настоящ кандидат за

...
Прокуратурата е поискала да обвини еколога и настоящ кандидат за
Коментари Харесай

Прокуратурата планира и обвинение за кандидат за общински съветник от "Демократична България"

Прокуратурата е поискала да упрекна еколога и сегашен претендент за общински консултант в София от " Демократична България " Тома Белев. Искането за снемане на имунитета на Белев, който той има като претендент, с цел да бъде притеглен като обвинен, е импортирано от основния прокурор Сотир Цацаров през вчерашния ден, а през вчерашния ден вечерта Централната изборна комисия е разрешила свалянето на отбраната и привличането на Белев за обвинен.

Белев заяви за решението на ЦИК минути след публикуването му, като посочи, че не знае защо следва да бъде упрекнат. Очаквал това да се случи през днешния ден. Искането е по кореспонденция на Софийската градска прокуратура. "...Ако към момента не знаете по какъв начин наподобява тоталитарна страна - ами по този начин наподобява ", написа Белев в профила си във " Facebook ".

Предположенията са, че настояването е поради коментар на Белев в обществената мрежа, който той самият изясни, че е бил смешка. Под пост за повишаване на самолетни билети, екологът написа, че " най-евтино са пътували евреите в конските вагони - изцяло гратис ". Последва реакция от депутата от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди, който прикани Белев да се извини, а претендентът за кмет на " Демократична България " и партийните водачи в обединението да се разграничат от него.

Реагираха също от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Съюз на демократичните сили, които осъдиха думите на Белев. Федерацията на ционистите в България пък прикани премиера Бойко Борисов да освободи Тома Белев от длъжността му на член в Консултативния съвет по гражданското общество към Министерския съвет.

Тома Белев изясни, че се е пошегувал в поста си и в началото отхвърли да се извини. Последвалата отрицателна реакция обаче го накара да сервира извиненията си.

Преди дни прокературата изиска и получи имунитетите на кмета на Несебър и претендент за нов мандат Николай Димитров, както и на още няколко претенденти за локалния избор. Те бяха арестувани и упрекнати за изборни нарушавания.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (244)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР