Прокуратурата да се заеме с невярната декларация на депутата от

...
Прокуратурата да се заеме с невярната декларация на депутата от
Коментари Харесай

Опозицията разгорещи НС заради преложения за шеф на Тотализатора депутат

Прокуратурата да се заеме с погрешната декларация на депутата от Има Такъв Народ Александър Тодоров, който, до момента в който е бил депутат, е назначен за шеф на Спортния тотализатор от спортния министър Радостин Василев. Това желаеха от опозицията след горещи диспути, избухнали още при започване на пленарното съвещание във връзка прекратяването на пълномощията му от Народно събрание, което е първа точка от дневния ред.

Според ГЕРБ и Движение за права и свободи Тодоров е подписал декларация с погрешно наличие, че не заема висша обществена служба по закона за КПКОНПИ.

От опозицията направиха аналогии с канадското поданство на премиера Кирил Петков и попълнената от него декларация с погрешно наличие при поемането на поста министър на стопанската система в първото служебно държавно управление.

" С една погрешна декларация през днешния ден шеф на тотото, на следващия ден министър-председател на България ", съобщи Хамид Хамид от Движение за права и свободи. Той означи, че за това обществото е схванало от решението на Софийски градски съд, с което се отхвърли регистриране на новото управление на Тотализатора.

" Разбрахме от съда за това. Къде е свободата на словото? Или истината се крие в това, че медиите са прислужници на медийния полигарх Прокопиев и той има най-силно въздействие в България. Дали подписването на декларацията не се насърчава от едни дейности на прокуратурата, които заметоха декларацията на Кирил петков най-услужливо? ", попита депутатът от придвижването. " Прави чест на Конституционния съд, само че очевидно новата политика на смяната е - " няма Конституция, няма закони, нас ни пази олигархът Прокопиев ", заключи Хамид.

Халил Летифов добави и щрих към сюжета - Александър Петров бил по графика на ръководителя на Народно събрание за четвъртък " дежурен по наряд като парламентарен секретар ".

" Министър, който е правист, назначава собствен сътрудник народен представител за чиновник, като е абсолютно наясно, че прави нарушаване на закона. И сътрудника подписва декларация с погрешно наличие с цялостното схващане, че го нарушава. Защо е било това бързане? Защо е трябвало да бъде осъществено това принуждение против закона, против морала? ", възмути се Радомир Чолаков от ГЕРБ. Той заключи по адрес на новите ръководещи: " Едно и също деяние, като стартира да се повтаря, това става система ". " Толкова надменно назначение на дами, братовчеди и любовници не е било и при комунизма ", възкликна Чолаков, като уточни, че явно задачата е " партизанско завладяване на властта в центъра и по места " и го дефинира като надменно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР