Прокуратурата бездейства по въпроса с проверката на имущественото състояние на

...
Прокуратурата бездейства по въпроса с проверката на имущественото състояние на
Коментари Харесай

Рашков - бездейства се за 38 съмнителни политици и магистрати

" Прокуратурата бездейства по въпроса с инспекцията на имущественото положение на 38 политици и магистрати, които имат парцели в чужбина, само че не са декларирани тук. Имам доказателства за това.

Прокуратурата е бавила изясняването на този въпрос, с цел да не си основава неприятности със мощните на деня ". Това сподели пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. 

Според него граждани, които са позволили неточност и не са заявили имуществата си, могат да се усещат отговорни, а по този начин те стават лесни за операция: 

" Висш съдебен съвет има много изрично държание в поддръжка на основния прокурор не инцидентно. Прокуратурата има данни за магистрати от Висш съдебен съвет. Там има материали за почитан прокурор и за неговата брачна половинка. Един подобен прокурор няма да изиска да се разгласяват такива данни, тъй като ще зародят въпроси и за него самия ". 

Рашков позволи, че е допустимо тези политици или магистрати да не са заявили имуществата си поради придобиването им посредством корупционно държание. 

В предаването " Неделя 150 " министърът на вътрешните работи разяснява и други настоящи тематики. 

" Оперативната работа би трябвало да направи нужното да изслуша и Бойко Борисов. Има позорни обстоятелства за българската магистратура, за ръководещите, взели властта, които се вживяват като такива, които могат да вършат каквото си желаят ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР