Прокуратурата атакува МВР по всички фронтове. В министерството текат обиски

...
Прокуратурата атакува МВР по всички фронтове. В министерството текат обиски
Коментари Харесай

Прокуратурата нахлу в МВР

Прокуратурата нападна Министерство на вътрешните работи по всички фронтове. В министерството текат обиски и претърсвания, високопоставени чиновници се призоват на разпити, изискана е информация за новия началник на ДАНС. Прави се опит да се осуети проверката за злоупотреби със СРС. Това разгласи служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред сайта bird.bg. 

Рашков изясни, че става дума за обиски в кабинетите на чиновниците, които са избрани от него да вземат участие в инспекцията за корист със СРС. " Онзи ден подписах заповед, с която разпоредих инспекция в службите " Вътрешна сигурност " и ГДБОП по отношение на изявленията за СРС. Като естествено, че разпоредих на Инспектората инспекцията и дефинирах персоналния състав. Още на идващия ден получих писма от прокуратурата, с които се желаят данни за част от чиновниците, на които разпоредих инспекцията, и дали против тях има материали в Министерство на вътрешните работи. Имаше и други въпроси, които се искаше да се изяснят за един работен ден. Някои въпроси, коства се, не можеха да се отработят за един ден заради нужда от обикновено софтуерно време. Изкуствена прибързаност, която цели да сътвори напрежение. В един от тези описи, какъвто лист беше изпратен и в друга една работа в Министерство на вътрешните работи, най-сетне е името на новия ръководител на ДАНС Пламен Тончев ", споделя Рашков пред bird.bg.

Освен, че желаят информация за него, новият ръководител на ДАНС веднага е свикан и на разпит , споделя Рашков, само че прецизира, че не е сигурен дали разпитът е бил във вторник или ще е в сряда. За сряда е призоват и новият началник на ГДПОБ, който встъпи в служба на 1 юни. Призовани са и други чиновници, в това число и от " Вътрешна сигурност ". Вика ги следователят Людмил Георгиев в Националната следствена работа. " По какви въпроси ги викат - не знам ", споделя Рашков.

Министърът изяснява още, че откакто прокуратурата е изискала информация за двама от групата за инспекция по СРС-скандала, той ги е изключил от екипа, с цел да не компрометира инспекцията. Единият е бил подложен на персонален обиск и претършуване на кабинета в националната полиция полиция , споделя още Рашков.

" Тези няколко дни се характеризират с изключителна интензивност на прокуратурата във връзка с персоналния състав, с управителни качества най-много ", обобщава служебният министър. И прави извод, че " прокуратурата съвсем намерено се намесва в работата на Министерство на вътрешните работи " - без да е ясно по какви аргументи, непрестанно се приканват десетки чиновници. Така се разстройва работата в министерството и най-много активността по инспекцията на проблемите към СРС. Рашков счита, че прокуратурата не желае такава инспекция на бъде направена, въпреки че министърът има законово право да реализира надзор. " Не знам за какво се пречи. Изглежда задачата е да се осуети инспекцията , включително и като се бави този развой и това е в нечий интерес ", споделя министърът. И прибавя, че има информация, която към момента не е документирана, че в предишните дни през шредитери са минали извънредно доста материали. " Някой прави опит да заличи следите ", сподели Рашков. Според него най-вероятно са съхранявани СРС, които не са влезнали като доказателства по каузи и които би трябвало да се унищожат. 

На въпрос дали има война сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата Рашков дава отговор, че на този стадий не може да твърди, че има война, защото " не ми е известно сходни дейности да се подхваща и в страната ". Според него прокуратурата сякаш се старае да стресират тези новоназначените чиновници и да разстрои работата на службите.

" Прокуратурата подхваща дейни дейности по повод и на други представители на държавното управление ", продължи Рашков. И даде за образец Министерството на финансите. " Там под обстрел, бих споделил, е шефът на Национална агенция за приходите Спецов ", изясни министърът. И свърза това с оповестените данни за милиардите несъбран Данък добавена стойност.

" Образували са десетки каузи, като на конвейер и евентуално без да са налице законовите условия. Една от моите версии е, че са образували каузи по тежконаказуеми текстове, с цел да могат да употребяват СРС. Всички длъжностни лица да се подложат на надзор за реализиране на политически цели. Възприемам много съществено обстановката, тя съдържа доста паника, тъй като прокуратурата към този момент намерено се намеси в политическата битка в нашата страна, напълно намерено застана на страната на тези, на които българският народ не им гласоподава доверие на последните избори ", заключи Рашков. И добави, че защото Бойко Борисов към този момент е отвън властта, прокуратурата сякаш заема неговото място в политическата битка. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР