Производството на това устройство е толкова евтино, че изобретателите от

...
Производството на това устройство е толкова евтино, че изобретателите от
Коментари Харесай

Евтина електрическа превръзка 4 пъти ускорява зарастването на раните

Производството на това устройство е толкоз на ниска цена, че изобретателите от университета на Уисконсин напълно не са очаквали гражданска война. Но се оказа, че по този метод зарастването на раните понижава от две седмици на четири дни.

Малката електрическа гривна се слага върху раната и получава електрическа сила от тялото на индивида. Около тялото са сложени дребни генератори на електрическа енергия. Естествените придвижвания на гръдния панер обезпечават електрически импулси със слаб интензитет, които гривната получава благодарение на тънки проводници.

„Ние доста се учудихме на това бързо заздравяване“ – сподели създателят на проучването Сюйдун Уан. „Очаквахме, че устройството ще докара до някакви усъвършенствания, само че то надвиши всичките ни очаквания„.

Стимулацията с новата електрическа гривна е задоволителна с цел да помогне на фибробластите, клетките на съединителната тъкан да излекуват раната. Но учените не схващат изцяло този механизъм за доста бързо зарастване на раните.

От десетилетия е известно благотворното въздействие на електричеството върху раните на кожата. Подобни способи се употребяват и през днешния ден, само че се смята, че тези процедури могат да състарят кожата. Друго ограничаване са прекомерно огромните размери на тази инсталация.

„Нашето устройство е комфортно, колкото всяка една смарт гривна„ – сподели още професор Сюйдун. „Още едно достолепие на това откритие е, че цената на устройството е напълно ниска„.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР