Производството на електромобили ще доведе до закриването на 75 000

...
Производството на електромобили ще доведе до закриването на 75 000
Коментари Харесай

Производството на електромобили може да закрие 75 000 работни места в Германия

Производството на електрически автомобили ще докара до закриването на 75 000 работни места в бранша за произвеждане на мотори в Германия до 2030 година. Това сочи изследване на института " Фрауенхофер " по поръчка на синдиката " И Ге Метал " (IG Metall), представено от " Франс прес ".

От общо 210 000 работни места в производството на мотори към автомобилните компании и техните снабдители 100 000 ще изчезнат с увеличението на електрическите коли, а към 25 000 ще бъдат основани.

Проучването се основава на сюжет, при който до 2030 година по пътищата на Германия ще има 25 % електрически автомобили и 15 % хибридни модели. Това развиване дава отговор на европейските цели за понижаване на въглеродните излъчвания и основаване на инфраструктура за презареждане на електрически автомобили.

В момента електрическите и хибридните коли са едвам сред 1 и 2 % от немския авто парк.

Автомобилният бранш в Германия има над 800 000 работни места при общо 44.3 милиона души в дейна трудова възраст към 1 януари. Проучването обаче е концентрирано единствено върху региона на производството на мотори.

" Някои снабдители няма да могат да приспособяват икономическите си модели, изключително в дребните и междинните предприятия ", предизвести ръководителят на " И Ге Метал " Йорг Хофман. " Отражението може да бъде доста огромно в някои райони, където няма различна претовареност ", добави той.

За производството на един милион бензинови мотора са нужни 3990 служащи, до момента в който за изработката на електрическите системи, които не са толкоз комплицирани, са задоволителни 1840 души. Електрическият мотор се нуждае от 20 пъти по-малко елементи, в сравнение с обичайните мотори, съгласно оценка на Съюза на немското машиностроене (VDMA).

Германската автомобилна индустрия включва най-големите автомобилостроители в света като " Фолксваген " (Volkswagen), " Даймлер " (Daimler) и Бе Ем Ве (BMW), само че тя постоянно е подложена на критика за закъснението в прехода към електрически автомобили - пазар, на който към този момент преобладават американските съперници като " Тесла " (Tesla), както и китайските производители.

С смяната в потребителските привички и след рецесията с манипулираните дизелови мотори на " Фолксваген " през 2015 година огромните автомобилостроители оповестиха вложения за десетки милиарди евро в електрически и безпилотни коли. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР