Производствената активност в Китай намаля до най-ниското си ниво от

...
Производствената активност в Китай намаля до най-ниското си ниво от
Коментари Харесай

Рекордно спаднала производствена активност в Китай

Производствената интензивност в Китай понижа до най-ниското си равнище от февруари 2020 година, демонстрират формалните данни в събота, най-новият знак за стопански спад, откакто Пекин настойчиво преследва своя нулев отговор против Covid. Официалният показател на мениджърите по покупки (PMI), основен индикатор за индустриалната интензивност, доближи 47,4 през април.

Това е под границата от 50 пункта, разделяща растежа от свиването. Властите признаха, че " спадът в производството и търсенето " се е задълбочил.

Тези данни се появиха, защото политиката на Пекин за бързо унищожаване на инфекциите с блокиране и всеобщи проби беше съществено подкопана от възраждането на пандемията посредством варианта Omicron. Десетки градове, в това число стопански центрове като Шенжен и Шанхай, бяха изцяло или отчасти затворени през последните месеци. Негъвкавият метод, даже когато по-голямата част от света се научава да живее с вируса, нанесе възходящи стопански вреди, тъй като рестриктивните мерки нанесоха веригите за доставки и оставят стоките да се натрупат в най-натовареното контейнерно пристанище в света. Старши статистикът от Националното статистическо бюро (NBS) Джао Цинхе призна, че някои предприятия трябвало да понижат или спрат производството, до момента в който доста компании оповестяват за увеличение на усложненията при превозването. Източник:БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР