Производителят на луксозни спортни електромобили Polestar обяви, че компанията си

...
Производителят на луксозни спортни електромобили Polestar обяви, че компанията си
Коментари Харесай

Polestar си осигури почти 1 млрд долара външно финансиране

Производителят на първокласни спортни електрически автомобили Polestar разгласи, че компанията си е осигурила външно финансиране в размер на съвсем 1 млрд евро.

На базата на поддръжката, която Polestar има в лицето на подразделението Geely Sweden Holdings на компанията майка Geely Holdings, от марката удостоверяват, че в световното продуктово портфолио ще бъдат включени два нови SUV модела, които ще вдигнат производството и облагата на компанията през втората половина на тази година.

Външното финансиране в размер на 950 млн щатски $ идва от страна на 12 водещи интернационалните банки, включително BNP Paribas, Natixis, Standard Chartered, BBVA, HSBC и SPDB, като съставлява тригодишен заем, който ще даде опция на автомобилния производител да разгърне и финансира идната фаза от корпоративното си и продуктово портфолио.

" Осигуряването на финансиране от обединяване световни банки отразява поддръжката на нашите сътрудници за курса на напредък на Polestar ", споделя Томас Ингенлат, изпълнителен шеф на Polestar. " Заедно с цялостната финансова поддръжка на Geely и достъпа до новаторски технологии и инженерен опит, ние укрепихме нашия път за постигане на доходност на паричните потоци, набелязана през 2025 година ".

От Polestar разясняват, че финансирането е обвързано със сериозна стратегия за възстановяване на успеваемостта в компанията, като с изключение на осъщественото понижаване на работната мощ с 10% от средата на предходната година, чиновниците на марката ще бъдат понижени с още 15% през 2024-а.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР