Производителите на автомобили често провеждат кампании за изтегляне на автомобили.

...
Производителите на автомобили често провеждат кампании за изтегляне на автомобили.
Коментари Харесай

Това са най-нелепите кампании за отзоваване на автомобили

Производителите на коли постоянно организират акции за евакуиране на коли. По предписание те са свързани със съществени недостатъци, които се откриват след продажбата на автомобила.

Но има и много нелепи аргументи за отзоваване на коли, с които по принцип могат да се ръководят без проблеми.

Събрахме петте най-забавни акции за отзоваване.

Опасни питиета в Toyota

През 1995 година повода за изтеглянето на модела Toyota Corolla е проблематичен датчик на въздушната възглавница.

Както установява производителят, въздушните възглавници могат да се задействат от капки от напитка, разлети в региона на поставката за чаши. Около 628 хиляди автомобила се наложило да бъдат изтеглени, с цел да се изключи този риск.

Емблемата на модела е от неверната страна

От неверната страна на задната врата служащите слагат надписа Odyssey на северноамериканския миниван Honda Odyssey от модел 2014 година.

Именно заради това е осъществено евакуиране от пазара. Грешната емблема не може да повлияе на техническите качества на автомобила, само че American Honda Motor счита, че тя може да повлияе на цената на автомобила при препродажба.

Пътни произшествия поради ключодържателя на GM

През 2014 година в Северна Америка бяха изтеглени за замяна на ключалката за запалване на към 2,5 милиона екземпляра от Chevrolet Cobalt, Pontiac G5, Saturn Ion, Chevrolet HHR, Pontiac Solstice, Saturn Sky и Opel GT от години 2003-2010.

Причината е много странна: тежките ключодържатели за стартиране можели да завъртят ключа в придвижване, да изключат мотора и да оставят автомобила без зареждане. Това освен основава риск от катастрофи, само че в редица случаи е довело до съдбовни произшествия.

Секс по телефона – Honda.

През 2006 година Honda и Acura били принудени да изпратят поправени указания на 1,2 милиона притежатели на коли, защото в техните копия на управлението за приложимост била допусната неточност в телефонния номер на горещата линия на Honda.

Бил предоставен грешен префикс (800 вместо верния 888). Проблемът бил, че шофьорите, които се опитвали да се обадят на Honda, попадали на услугата “секс по телефона ”.

Цветът на аварийна джанта на Lada

През 2018 година Lada Vesta боядисва аварийна джанта в същия цвят като общоприетите джанти. А съгласно правилата  “външната страна на колелото и/или гумата за краткотрайна приложимост би трябвало да бъде боядисана в цвят, който доста се разграничава от този на серийния комплект ”.

Повече от 41 000 автомобила трябваше да бъдат отзовани, с цел да бъдат пребоядисани джантите на аварийните им колела.

 

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

 

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР