Напразни ли са огромните инвестиции в сектора на електрическите превозни

...
Напразни ли са огромните инвестиции в сектора на електрическите превозни
Коментари Харесай

Провалиха ли се Мерцедес, BMW и VW в мащабните си планове при ел.автомобилите?

Напразни ли са големите вложения в бранша на електрическите транспортни средства от немските производители, в това число " Мерцедес ", BMW и " Volkswagen ", през последното десетилетие? Голяма част от автомобилните компании в Китай имат вяра, че обичайните немски марки не могат да се конкурират с китайските производители.

Докъде са слуховете и къде истината, разисква през днешния ден в постоянното си предаване " Ускорение "  Дойче веле.

Според вътрешните планове  " Мерцедес " имаше за цел да реализира повече от 20% от продажбите си с напълно електрически коли през 2023 година Базираната в Щутгарт компания обаче съумя да реализира дял от едвам 12% доставени алектромобила от почти 2 милиона продадени предходната година. Предвид това движение наподобява нереалистично за традиционния немски производител да доближи напълно електрически продажби до 2030 година

След вълна от рецензии, ръководителят на " Мерцедес " - Ола Келениус, поставя завършек на своята цялостна електрическа тактика, като на практика я намали наполовина.

До края на това десетилетие съотношението в продажбите на хибридните електрически автомобили може да достигне най-много 50%, само че това не значи, че западните компании са се отказали, акцентира медията.

" Съобщенията за гибелта на електрическото транспортно средство са мощно пресилени ", майтапи се обаче пред Дойче към този момент специалист

Петер Финтл окачестви протичащото се като " лек пробив ".

“Пътищата към устойчива подвижност в доста случаи ще бъдат електрически. И промишлеността е подготвена - желаеща и способна да следва този темп за по-голямата част от колите ”, безапелационен е Финтл.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР