Производители на зърно от цялата страна излизат на национален протест

...
Производители на зърно от цялата страна излизат на национален протест
Коментари Харесай

Голям земеделски протест! Фермери бесни на държавата

Производители на зърно от цялата страна излизат на народен митинг през днешния ден. Земеделците недоволстват против „ безконтролния импорт на зърно от Украйна ”. Очакват се шествия със земеделска техника на доста места в страната, главно в Бургас, Добрич и Ямбол.

Производителите упорстват да се знае къде се съхранява украинското зърно и най-много то да не бъде смесвано с българската продукция. Протестът ще е ориентиран и против високите цени на торовете, с които се обработва почвата.

-->

Асоциацията на зърнопроизводителите е обединила 12 членки на Европейския съюз под обща декларация, която ще бъде импортирана на 15-и септември на неофициален съвет на министрите на земеделието от Европейски Съюз.

Земеделците желаят и понижаване на използването на пестициди и упорстват за по-голяма отбрана на сектора. В област Добрич недоволството е ориентирано и срещу добива на газ в Добруджа.

Планира се фермерски митинг да има в 12 страни в Европа през днешния ден и в идващите два дни.

У нас протестните дейности се провеждат от Националната асоциация на зърнопроизводителите и ще бъдат в регионалните градове в земеделските региони на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР