Произведохме добри избори. Ниската избирателна активност е и в следствие

...
Произведохме добри избори. Ниската избирателна активност е и в следствие
Коментари Харесай

Карадайъ: Подкрепата на ДПС няма да е безусловна

" Произведохме положителни избори . Ниската изборна интензивност е и в резултат на интервала, в който се организират избори, и поради машинното гласоподаване. ДПС резервира относителния си дял ". Това сподели на конференция след края на изборния ден водачът на Движението Мустафа Карадайъ. 

Той уточни, че през последните 12 години от Движение за права и свободи са били най-активни за разговор и нормалност. Ниската изборна интензивност занапред ще предстои на разбор, добави Карадайъ. 

Кого и по какъв начин ще подкрепим не можем преди окончателните резултати да излязат, да кажем. Но можем да кажем, че Движение за права и свободи, който и да поддържа, ще поддържа с условия. Движение за права и свободи няма да поддържа абсолютно, изясни Карадайъ в отговор на въпрос за сформиране на бъдещо държавно управление. Той акцентира, че целите са два.

Единият е възобновяване на нормалността в политиката и на демокрацията. " За нас това значи държавните органи и институции да действат според законите и конституцията, а не да са бухалка против бизнеса и жителите. Нещо повече - държавният уред не да е зависещ и в услуга на тези, които през днешния ден са на власт, тъй като властта е краткотрайна, а и да не са бухалка против съперника ", сподели Карадайъ.

Възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични средства, безапелационен бе той.

Второто ни изискване - да има ясна стратегия за ускорено икономическо развиване на база на приоритете на Европейски Съюз. Тепърва ще забележим окончателните резултати, най-малко на база екзитполовете се вижда, че Движение за права и свободи резервира относителния си дял.

На въпрос чака ли да има трети избори за парламент тази година, той отговори: Мисля, че не опонира на законите на природата и физиката, значи всичко е допустимо.

Запитан по какъв начин прави оценка работата на ЦИК, той сподели: Аз съм бил секретар. Ще се въздържа довечера от оценка и коментар.

Карадайъ отговори и на въпрос дали съгласно него събитията около някогашния народен представител от придвижването Делян Пеевски са повлияли по някакъв метод на резултатите на Движение за права и свободи. " Може би някои хора се опита да употребяват тази тематика като инструмент в изборите, само че не мисля,че тя ни е попречила или ни е помогнала за изборите ", сподели той
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР