Произведените в омския филиал ПО “Польот на ГКНПЦ “Хруничев съставни

...
Произведените в омския филиал ПО “Польот на ГКНПЦ “Хруничев съставни
Коментари Харесай

Компоненти на новата руска ракета Ангара-А5 се отправят от Омск към Москва за изпитания

Произведените в омския филиал Пожарна охрана “Польот ” на ГКНПЦ “Хруничев ” съставни елементи на втората тежкотоварна ракета-носител “Ангара-А-5 ” не престават да постъпват в Москва за окончателното им събиране и тестване. Вчера, на 6-ти октомври, от Омск се насочи специфична товарна влакова структура, която ще достави в “Хруничев ” блок ББ-3 за първата степен. Заедно с него беше пратен и подобен изпитателен модел за динамични проби. Според Роскосмос тестванията целят да потвърдят готовността за серийно произвеждане на ракетите.

Ракетното семейство “Ангара ” има разновидности за лек, междинен и тежък клас, които се сглабят въз основата на универсални модули “УРМ-1 ” (за първите и вторите степени) и “УРМ-2 ” (за горните степени). Дали ракетата ще е лекотоварна и тежкотоварна зависи от броя употребявани модули. В случая с “Ангара-А-5 ”  първата степен е формирана от четири “УРМ-1 ”, втората – от един “УРМ-1 ”, а третата – от един “УРМ-2 ”. Окончателното сглабяне на втората ракета “Ангара-А-5 ” ще бъде изпълнено в ГКНПЦ “Хруничев ”. Напомням на читателите, че дебютните полети на лекотоварна и тежкотоварна “Ангара ” бяха извършени през 2014-та година.

Изпращането на втората “Ангара-А-5 ” към космодрума “Плесецк ” е планувано за началото на 2018 година.

За повече информация: Роскосмос

Компонентите на ракета “Ангара ” бяха натоварени в товарни вагони и изпратени към Хруничев за тествания. Photo credit: Roscosmos

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР