Програмата "Интеррег-Европа" насърчава териториалното сътрудничество между страните членки. Това се

...
Програмата "Интеррег-Европа" насърчава териториалното сътрудничество между страните членки. Това се
Коментари Харесай

Нов проект ще повишава конкурентоспособността на МСП от агроиндустрията

Програмата "Интеррег-Европа " предизвиква териториалното съдействие сред страните членки. Това се случва посредством продан на информация и положителни практики за възстановяване успеваемостта от употребяваните политики и ограничения за възстановяване на конкурентоспособността на бизнеса и използване на най-хубавото в границите на Европейския съюз.

Проект "QUALIFY ", утвърден в границите на тази стратегия, е ориентиран към повишение конкурентоспособността на компаниите от бранша на агроиндустрията. Това ще става посредством въвеждане на нови действия по оперативните стратегии, които да насърчат МСП да усъвършенстват качеството на храните, както и посредством приложение на модерни стандарти за качество и за модернизиране на производствата посредством нови технологии. Всички спомагателни действия ще бъдат подкрепени и с капиталови грантови схеми, което ще обогати ограниченията, изпълнявани по оперативните стратегии от МСП и прилаганите политики за поощряване на конкурентоспособността.

В плана вземат участие шест колегата - от Испания, Франция, България, Гърция, Естония и Словения. БТПП, като една от най-големите бизнес организации, е част от партньорския консорциум на плана и ще работи за идентифициране и въвеждане на новаторски ограничения и действия в България.

Водещ сътрудник на консорциума е Министерството на агроиндустрията, отглеждането на животни, риболова и храните на Каталуния. БТПП ще работи в тясно съдействие с българското Министерство на стопанската система, което удостовери към този момент своята поддръжка за плана. Определените специалисти от министерството ще подкрепят напъните на екипа на Палатата, свързани с идентифициране на новаторски и съответни ограничения и действия, които ще допринесат за повишение на конкурентоспособността на МСП от бранша на агроиндустрията и интернационализация на тяхното произвеждане.

Основните действия, които ще се осъществят по плана, са: основаване на онлайн платформа с образователно наличие, създаване на системи за мониторинг качеството на храните, образование за МСП и браншови организации, работни срещи, продан на информация и положителни практики.

Като краен резултат от плана се възнамерява всеки сътрудник да разпише "план за деяние ", основаващ се на прилагани "добри практики " и съдържащ ограничения и рекомендации като спомагателна опция за повишение конкурентоспособността на предприятията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР